Ден след пожара в болница Пирогов, категорично е изяснено, че

...
Ден след пожара в болница Пирогов, категорично е изяснено, че
Коментари Харесай

Запалена цигара остава водещата версия за пожара в Пирогов

Ден след пожара в болница " Пирогов ", изрично е изяснено, че пламъците не са провокирани от гърмеж на кислородна бутилка. Това заяви шефът на Главната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов.
По неофициална информация огънят е тръгнал от цигара, запалена от пациент. Според пожарната вредите не са породени от взривена кислородна бутилка, каквато беше първичната версия.
" Гръмнала е някаква примес, запалима примес. Дали вследствие на не цялостното горене, в случай че е имало такова, някой дюшек разпален, след което в допълнение обогатен с О2 и се е получило това, специалистите изрично ще го кажат ", сподели комисар Николов, представен от Българска национална телевизия.
От " Пирогов " потвърдиха, че едната жертва е бил пушач, само че отхвърлиха да създадат връзка с случая. Признават, че пациенти от време на време нарушават разпоредбите и пушат в болничните стаи.
" Имаме доста сериозен проблем с това, тъй като сами разбирате, че ние не можем нито да ги глобяваме, нито можем по някакъв метод да сме доста настоятелни в своите претенции ", сподели и проф. Николай Габровски, изпълнителен шеф на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ".
Изяснени са всички вреди от пожара. Няма наранена инсталация. " Нарушена е целостта на една стена и тя е, безусловно казано, съвсем съборена, съвсем унищожена е една стая, прилежащите са с много вреди ", добави проф. Габровски.
Проверка на специалисти посочила, че няма вреди върху носещи структури. Това значи, че няма заплаха за най-старата постройка на " Пирогов ". От болничното заведение обявиха, че нито един от евакуираните пациенти няма недоволства или проблеми, свързани с пожара.
При трагичния случай във Второ вътрешно поделение в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ” починаха двамата пациенти, а десетки заболели бяха евакуирани измежду нощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР