Ден след отправените обвинения към Министерството на културата ведомството отрече

...
Ден след отправените обвинения към Министерството на културата ведомството отрече
Коментари Харесай

Министерството на културата се защити след обвиненията на шефа на БНР

Ден след отправените обвинявания към Министерството на културата ведомството отхвърли да е премахвало или коригирало текстове от оферти план за промени на закона за радио и малкия екран. Преките обвинявания пристигнаха от шефа на БНР Андон Балтаков, който през вчерашния ден подава оставката си пред Съвет за електронни медии и изиска да бъде освободен от длъжността предварително.
Подопечното на Боил Банов ведомство съобщи, че ролята на министерството е била само да сътвори нужната организация за провеждането на работните съвещания и да даде опция да спор, без да постанова позициите и политиките си и без да дава оферти, свързани с медийната регулация или действието на публичните медии.

Припомняме, че през вчерашния ден генералният шеф на БНР съобщи, че желае да напусне поста си поради отхвърли на управлението да подсигурява медийната независимост и естественото и без значение от политически напън действие на публичните медии. Андон Балтаков съобщи, че макар присъединяване на представители на БНР в работната група, нито едно от съответните им оферти не е влезнало в плана. Междувременно изиска оставката и на културния министър Боил Банов.

От позицията на културното ведомство се схваща, че измененията са били ориентирани само към наредбите, свързани с финансирането на публичните медии.

От ведомството на Боил Банов прецизира, че планът ще бъде обсъждан обществено в идващия месец и това е срокът, в който " всички заинтригувани страни, в това число и Българското национално радио (БНР) могат " да действат " своите оферти.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР