Ден след официалните чествания на 145-ата годишнина от Шипченската епопея

...
Ден след официалните чествания на 145-ата годишнина от Шипченската епопея
Коментари Харесай

Митрофанова на Шипка: За газ от "Газпром" се плаща само в рубли

Ден след формалните празнувания на 145-ата годишнина от Шипченската епопея съветският дипломат Елеонора Митрофанова сервира венец на паметника в стеснен кръг и в компанията на българския мото клуб " Нощни вълци ".

Тя обаче не пропусна да разяснява тематиката с газа пред кореспондент на Би Ти Ви по този начин: " За газ от " Газпром " може да се заплаща единствено в рубли. "

Изминалата седмица беше основна за обезпечаването на България с доставки на полутечен газ, само че от седемте американски кораба, които предходният кабинет контракти в последни дни от ръководството си.

Товарът, обезпечен от американската компания " Шиниър ", ще бъде разтоварен в Турция през октомври, като суровината е на цена над 300 и под 400 лв. за мегаватчас. Газът от кораба ще покрие една трета от потребностите на България за октомври Газ от Азербайджан ще задоволи още една трета от потреблението.



От " Демократична България " Росен Христов. Според тях решението му цели да се сътвори схващане, че няма други други възможности и най-после България да се принуди да се обвърже още веднъж с " Газпром ".

" С дейностите и бездействието си служебният кабинет връзва ръцете и на идващото постоянно държавно управление, което може да проработи най-рано при започване на ноември. То няма да има задоволително време да договаря количества газ за попълване на недостига при към този момент почнал зимен сезон и по-тежки пазарни условия ", обявиха от обединяването.

В началото на седмицата съпредседателят на " Продължаваме промяната ", че е допустимо да се стигне до договаряния, в случай че " Газпром " даде разнообразни условия по отношение на тези от април, когато приключи доставките на природен газ, тъй като изиска да получава парите по договорите в рубли. В същото време в няколко изявленията към този момент някогашният вицепремиер Асен Василев е казвал, че възможностите на България да завоюва арбитражно дело против " Газпром износ " поради прекратените на 26 април газови доставки са огромни.

Днес и Калина Константинова, която също беше вицепремиер в кабинета на Кирил Петков, посочи, че при преференциална оферта от " Газпром " може да се стигне до договаряния. Тя обаче акцентира, че не вижда по какъв начин ще се стигне до подобен контракт при сегашните условия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР