Ден след като започна изнасянето на опасния серовъглерод от площадката

...
Ден след като започна изнасянето на опасния серовъглерод от площадката
Коментари Харесай

Протест във Враца с искане за данни за екологичната обстановка в града

Ден откакто стартира изнасянето на рисковия серовъглерод от площадката на " Химко ", жители на Враца се събраха на протестен протест пред локалната екоинспекция. Хората желаеха отговори на редица въпроси, свързани с екологичната конюнктура в града, тъй като съгласно тях няма бистрота, както по извършващите се дейности със серовъглерода, по този начин и по желанията наоколо до жилищните квартали да се построи апаратура за изгаряне на битови и промишлени боклуци.

Враца

Участниците в протестния протест обявиха, че няма никаква информация къде ще бъде превозен серовъглеродът и взети ли са всички ограничения за сигурност.
Албена Симеонова, ръководител на Фондация за Околна среда и земеделие: Шефът на инспекцията по околната среда във Враца сподели - всичко е наред, не се тормозете, здравето е обезпечено. Но по какъв начин е обезпечено, кой разбра, кой от хората беше осведомен какво се случва?
Организаторите са нарекли своята демонстрация „ Публично задаване на въпроси към Регионална инспекция за опазване на околната среда ", само че от администрацията на инспекцията при тях излезе единствено специалистът Георги Караиванов, който пръв сигнализира за рисковия химикал.
Георги Караиванов, специалист от РИОСВ-Враца: Вчера им изисках подробна информация и още не са ми дали отговор все още. Нищо не се знае - къде ще отива, за последна точка, дали е артикул или е боклук.
Семейство Стефанови пристигна на митинга с двете си дребни деца.
Петър Стефанов: Абсолютно няма бистрота, само това, което споделя инж. Караиванов, никой различен не се наема да каже истината на хората.
Хората от Враца са обезпокоени и от капиталовото желание в локалната Топлофикация да се изгарят боклуци, внасяни от чужбина и упорстват за необятно публично разискване на вредите за естествената среда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР