Ден след като се закле като кмет Васил Терзиев отиде

...
Ден след като се закле като кмет Васил Терзиев отиде
Коментари Харесай

Терзиев оптимист за блокираната работата на СОС. Денков го посъветва да не затваря възможности

Ден откакто се закле като кмет Васил Терзиев отиде на среща с премиера Николай Денков в Министерски съвет. „ Срещали сме се преди този момент единствено случайно, тъй че в огромна степен това беше опознавателна среща “, съобщи министър председателят.  Терзиев му благодари за протегнатата ръка.

По тематиката с блокажа в избора на ръководител на Общинския съвет и невъзможността Борис Бонев от ПП-ДБ-СС да заеме поста столичният кмет съобщи:

„ Ще предизвиквам срещи с всички политически партии и техните представители. Оптимист съм “.

Премиерът също взе думата като посъветва Терзиев да не затваря всички варианти:

„ Няма по какъв начин това, което е на национално равнище да бъде проектирано във всички общини. Те са разнообразни. Позволих си да дам съвет на кмета. Не затваряйте благоприятни условия, тъй като може да се окаже, че единствените са тези, които сте споделили, че не могат да се осъществят. Преживяхме го в Народното събрание. Съветът ми е да не се прибързва със затваряне на варианти, които може да са потребни “.

Кметът на София съобщи, че има 3 месеца за избор на ръководител на Общинския съвет и в случай че не стане тогава ще има нов избор. Той обаче иарази вяра да няма блокаж.

Терзиев съобщи, че промяна на кандидатура на Борис Бонев не е на дневен ред, тъй като трябвало първо да се проведат диалози с политическите партии.

Очаквайте детайлности!


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР