Ден след като се закани незабавно да стартира подмяната на

...
Ден след като се закани незабавно да стартира подмяната на
Коментари Харесай

Делян Пеевски даде заден за смяната на съдебния инспекторат

Ден откакто се закани неотложно да започва подмяната на Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС), депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски се отхвърли от желанието си.
Вчера глобеният от Съединени американски щати за корупция народен представител разгласи пред медиите, че е засегнат от метода, по който органът е направил инспекцията на съда, който се занимаваше със случая на Дебора от Стара Загора. И съобщи, че партията му незабавно ще изиска да стартира процедурата по възобновяване на състава на инспектората, чийто мандат от дълго време е изминал.
Случаят с Дебора изглеждаше като фиктивен мотив да започва подмяната на правосъдния инспекторат, който се занимава с имуществото на магистратите и ги ревизира за нарушавания - въпреки всичко инспекторите нямат пълномощия да се произнасят по правилността и законосъобразността на правосъдните актове.
Тази заран обаче Пеевски прекатурна позицията си. В Народното събрание той изясни пред публицистите, че е разговарял с сътрудниците си от ръководещото болшинство. " Може би ще има някои неща в Конституцията, които касаят Инспектората и ще е преждевременно да го внесем в този момент. След приемането на Конституцията, ще отворим процедурата ", изясни сбито той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР