Ден, след като Русия се оттегли от споразумението за износ

...
Ден, след като Русия се оттегли от споразумението за износ
Коментари Харесай

Русия удари украинските пристанища

Ден, откакто Русия се отдръпна от съглашението за експорт на украинско зърно през Черно море, нейните сили нанесоха удари по украинските пристанища. Москва назова офанзивите с ракети и дронове " възмездие " за взрировете, които нанесоха вреди върху Керченския мост, предава БНР.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани договорката за зърно да продължи без присъединяване на Русия, на процедура търсейки поддръжката на Турция, откакто Реджеп Ердоган съобщи, че Москва може да бъде уверена да възвърне договорката. А министрите на външните работи на Турция и Русия са разговаряли по тематиката по телефона. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира с предизвестието, че опитът за експорт на зърно от Украйна без съветски гаранции за сигурност би носил опасности. Всеки опит за обновяване на украинските доставки на зърно без присъединяване на Русия евентуално ще зависи от единодушието на застрахователните компании да дават покритие. Ако украинското зърно още веднъж бъде блокирано от пазара, цените могат да се покачат по целия свят, като ударят най-силно най-бедните страни.

Русия разказа вълната си от ракетни удари и офанзиви с дронове против украински черноморски пристанища тази нощ като възмездие. Падащи парчета и взривни талази са развалили няколко жилищни здания и пристанищна инфраструктура в Одеса, заяви Южното оперативно военно командване на Украйна. Военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че са свалили шест ракети " Калибър " и 31 от 36 изстреляни дрона. Москва от своя страна съобщи, че е осуетила украинска офанзива с дронове в Крим, като няма потърпевши и вреди.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР