Ден след като президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че

...
Ден след като президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че
Коментари Харесай

Microsoft прекрати преговорите за купуване на дялове от TikTok

Ден откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че желае да забрани TikTok в Съединени американски щати, Microsoft прекрати договарянията с китайската компания, която притежава приложението, предава  " Уолстрийт Джърнал ".

Технологичният колос има интереси да придобие дял в американското поделение на обществената мрежа.

Според  " Уолстрийт Джърнал " договарянията не са завършили изцяло - страните чакат оповестяването на позицията на Белия дом. Говорител съобщи, че администрацията продължава да прави оценка бъдещите политики за китайското приложение и допуска, че то може да съставлява опасност за националната сигурност.

TikTok е социална мрежа, позволяваща основаването на къси музикални клипове, концерти и за продан на известия.В Китай е известна като Douyin.

Стартирана през септември 2016 година, сега платформата е водеща за шерване на къси клипове в Китай и става все по-популярна и в други страни, трансформирайки се в едно от най-бързо разрастващите се и изтегляни приложения. Главната ѝ публика са тийнейджъри. TikTok е най-изтегляното приложение в Apple App Store от януари 2018 година до март 2019 година Според проучванията на Sensor Tower нивата на ангажираност също са много високи: потребителите прекарват приблизително по 52 минути дневно в това приложение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР