Ден след като президентът Байдън нарече израелската военна кампания в

...
Ден след като президентът Байдън нарече израелската военна кампания в
Коментари Харесай

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху посочва, че войната в Газа може да ескалира, нареди план за евакуация на Рафах

Ден откакто президентът Байдън назова израелската военна акция в линията Газа „ пресилена “, израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде да се разбере че има възможност войната да ескалира. Израелският водач сподели в петък, че е наредил на силите си да приготвят проект за евакуация на популацията от Рафах преди предстоящото израелско навлизане в южния град Газа.

Нетаняху направи изказването след интернационалните рецензии, в това число от господин Байдън и неговите най-хубави помощници, за проекта на Израел да нахлуе в претъпкания град на границата с Египет.

Израел споделя, че Рафах е последната останала цитадела на Хамас и би трябвало да изпрати войски, с цел да приключи военния си проект против ислямската въоръжена група, която съгласно него към момента има " четири батальона " там. Но почти 1,5 милиона палестинци са се натъпкали в града и покрайнините, откакто са избягали от боевете на други места в Газа, защото са били призовани да потърсят леговище там от Израелските отбранителни сили.

Нетаня...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР