Ден след като партията на премиера Фумио Кишида спечели изборите

...
Ден след като партията на премиера Фумио Кишида спечели изборите
Коментари Харесай

Фумио Кишида обеща бързи действия за конституционна реформа

Ден откакто партията на премиера Фумио Кишида завоюва изборите за горна камара в Народното събрание, той сподели през днешния ден, че ще упорства направената от Съединени американски щати пацифистка конституция на Япония да се преразгледа колкото се може по-скоро, съобщи Киодо.

Либерално-демократическата партия и други сили, подкрепящи концепцията за смяна в конституцията, резервираха болшинството си от две трети в Камарата на съветниците, колкото е належащо, с цел да бъде препоръчано изменение във висшия закон.

" Искам да дам подтик на напъните, които ще доведат колкото се може по-скоро до предлагането ", сподели Кишида на конференция в Токио. Той добави, че това ще послужи за мотив хората да се срещнат с тематиката по-задълбочено.

Либерално-демократическата партия от дълго време прикани за преразглеждане на конституцията от 1947 година. Също по този начин партията желае в нея категорично да бъдат упоменати Японските сили за самозащита, с цел да се приключи дебатът за тяхната конституционност. На същата конференция Кишида даде заричане да надгради постигнатото от някогашния министър-председател Шиндзо Абе, който се стремеше към конституционната смяна дружно с опити да реши казуса с отвличането на японски жители от Северна Корея през 70-те и 80-те години на предишния век.

Бившият японски министър председател с " ястребски " метод, фамозен с дейната си дипломация на най-високо ниво, умря в петък откакто беше прострелян с огнестрелно оръжие на избирателен протест в западния град Нара. Това се случи тъкмо преди изборите за горна камара. Кишида също сподели, че се стреми да " укрепи фрапантно " защитата на Япония в границите на 5 години, като задълбочи дебата за тактиката на японската сигурност тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР