Ден след като парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев

...
Ден след като парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев
Коментари Харесай

След отхвърлянето на ветото на Радев: Лена разкри последния важен ход на ПП-ДБ

Ден откакто Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев върху Закона за правосъдната власт, от ПП-ДБ внесоха нови оферти за промени в закона. Вносители са трима депутати – Кирил Петков, Надежда Йорданова и Божидар Божанов.
С промените се предлага основаване на единна система за инцидентно систематизиране на делата. Тя би трябвало да размени в този момент съществуващите три паралелни системи за инцидентно систематизиране в общите и административното съдилища.
Новата система за инцидентно систематизиране ще предстои на регулярен одит и ще бъде употребена за всички цели по Закона за правосъдната власт, в това число и в делата за закононарушения от общ темперамент против основния прокурор и негов заместител, е записано в претекстовете на вносителите.
Анонс за идните промени даде още през вчерашния ден по време на полемиката в пленарна зала един от вносителите на плана и някогашен министър на електронното ръководство Божидар Божанов.
„ С импортирания план ще лишим прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет от всевъзможни мними оправдания за започване на следствие за закононарушения на основния прокурор и заместниците му “, разяснява във Facebook Лена Бориславова от Политическа партия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР