Ден след като обяви, че в магазини са открити българска

...
Ден след като обяви, че в магазини са открити българска
Коментари Харесай

Продадени са 50 кг отровен суджук, заразен с листерия

Ден откакто разгласи, че в магазини са открити българска риба и български суджук, инфектирани с листерия, Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) посочи, че става дума за близо 60 кг пушена скумрия на шайби и 50 кг суджук.
Инспекторите съумели да изтеглят от комерсиалната мрежа 15 кг от скумрията, а останалите 45 са продадени. От инфектирания домакински суджук са създадени 50 кг, само че количества от него не са открити в магазините, което значи, че суджук е продаден.
Информация за проблематичните партиди клиентите могат да получат от магазина, от който са купили от въпросната риба или суджук, поучава БНР. 
Припомняме, че листерията предизвиква листериоза. Това е бактериална зараза, която се предизвиква от грам позитивни, преносими бактерии. Смята се, че е относително рядка болест, като най-уязвими са новородени, възрастни хора и такива с имунен недостиг. Обикновено болестта се асоциира с тресчица, болежка в мускулите, повръщане. По-рядък признак е диарията. Ако инфекцията се популяризира може да провокира менингит.
Припомняме също, че  в Испания през август 90-годишна жена умря, а 56 души бяха признати в болница след зараза на листериоза. Предполага се, че е имало и още консуматори, изумени от заболяването, които обаче са в по-леко положение. Според управляващите, причиняващата рисковото заболяване бактерия листерия, е била открита в опаковки със свинско месо на компания от Севиля. Предприето е изтеглило  всички артикули на компанията от магазинната мрежа, като беше издадено предизвестие тези, които към този момент са закупили свинско от съмнителната партида, да не го употребяват.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР