Ден след като обяви, че се оттегля поетапно от политиката,

...
Ден след като обяви, че се оттегля поетапно от политиката,
Коментари Харесай

В надпревара за наследството на Ангела Меркел

Ден откакто разгласи, че се отдръпва поетапно от политиката, немският канцлер Ангела Меркел се върна към държавните каузи. В Берлин тя организира капиталов конгрес с 12 държавни и държавни ръководители от Африка. В партията ѝ - Християн-демократичния съюз, стартира борбата за председателския пост, който Меркел освобождава през декември.

Германският канцлер с явно облекчение се впусна в държавните каузи, след се отърси от партийните проблеми. На бизнес конгрес в канцлерството, където има намерение да остане до 2021 година, Меркел се зае с разкриване на вероятности пред немския бизнес.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Не мисля, че нещо ще се промени в позицията ми в интернационалните договаряния, може даже да се каже, че ще имам повече време да се съсредоточвам върху дилемите си като началник на държавното управление. По отношение на претендентите за водач на партията, това е отворен развой, през политическата си кариера съм научила, че не трябва да се въвличам по въпроса за приемника ми, тъй като това в никакъв случай не сработва добре. Решението ще бъде взето на партийния конгрес в Хамбург.  Кой ще наследи Меркел отпред на ХДС? Кой ще наследи Меркел отпред на ХДС?
В Християндемократичния съюз на Германия - най-влиятелната партия във Федералната република и в Европа, започнаха разгорещени диспути за това кой да на...

Форумът в канцлерството навлече на Меркел още веднъж медийна крика, тъй като болшинството от африканските водачи са деспоти, а демократите измежду тях са малко на брой. Същевременно събитията в партийната централа на консерваторите занимават цялата страна. Дори в бюрата за залагания към този момент има и залози за идващия ръководител. На най-голяма известност се радва сегашният ген.сек. Ангред Крамп-Каренбауер. Бизнессредите в Германия обаче избират Фридрих Мерц, съперник на Меркел.
Торстен Фаас, политически анализатор: Християн-демократичният съюз е изправен пред изключително значимо решение. Крамп-Каренбауер със сигрност е отпред в надпреварата, Меркел умишлено я дефинира за общоприет секретар. Това обаче може и да навреди на кандидатурата ѝ, в случай че в партията не желаят да вървят по остарелия път.
Оповестеното отдръпване на Ангела Меркел насочи вниманието към водача на посестримата партия от Бавария, Хорст-Зеехофер. Натискът върху него, да подаде оставка, се усилва. Той към този момент три път е обявил това без последици. Освен това е апетитен за основен провинен за неприятния образ на държавното управление в Берлин.
 Ангела Меркел се отдръпва поетапно от политическата сцена Ангела Меркел се отдръпва поетапно от политическата сцена
След изборния неуспех в провинция Хесен, немския канцлер Ангела Меркел оповести поетапното си отдръпване от политическата сцена. През декември тя ще...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР