Ден след като лидерът на Атака Волен Сидеров обяви Корнелия

...
Ден след като лидерът на Атака Волен Сидеров обяви Корнелия
Коментари Харесай

Корнелия Нинова продължи темата с незаконните мигранти в писмо до 12 европейски лидери


Ден откакто водачът на Атака Волен Сидеров разгласи Корнелия Нинова за негов “ученичка”, председателката на Българска социалистическа партия продължава решително да върви по неговите стъпки.

След като тя провокира спор в Народното събрание с премиера Бойко Борисов, по нейните думи “по подозрения”, че България ще приютява противозаконни мигранти, в събота продължи тематиката и изпрати писмо до 12 европейски водачи.

Съобщението за писмото пристигна от пресцентъра на левицата. В самия документ Нинова упорства преди идния Европейски съвет, общият европейски метод за мигрантите да е следният - тези, които бягат от " кървавия спор в Сирия ", да бъдат закриляни, както изискват и интернационалните правила, само че тези, които не са " бежанци ", да бъдат обсъждани като " противозаконни мигранти " и да бъдат връщани в страните по генезис.

" България, като външна граница на Съюза, има своите особени отговорности, както и характерни компликации и проблеми и това би трябвало да бъде осъзнато и регистрирано от нашите сътрудници. Най – основната цел е да избегнем превръщането на нашата страна и на Балканите в голям бежанския лагер, самобитна буферна зона сред зони на спор и Шенгенска Европа. Рисковете това да се случи са повече от действителни. ", написа Нинова до водачите на партии от Вишеградската четворка и министър председателите на Португалия - Антонио Коща, Испания – Педро Санчес, Гърция – Алексис Ципрас,Словакия – Петер Пелегрини, Швеция – Щефан Льовен, Малта – Джоузеф Мускат, Румъния – Виорика Дънчила.

Според Нинова бежанската рецесия беляза политическия живот на Европейски Съюз през последните няколко години, а неналичието на съгласуван, съответен и своевременен общоевропейски отговор на мигрантската рецесия, демонстрира, че настоящата система за убежища не е в сходство с настоящите провокации.

В писмото си до евролидерите Нинова е оценила и предлагането на Германия по въпроса на миграцията в Европейски Съюз - то било " недопустимо и неработещо ". Става дума за концепцията за сключване на двустранни съглашения сред страните - финансова помощ в подмяна на приемане и интеграция на мигранти.

" Отбелязваме, че следва да бъдат създадени механизми, устойчиви на рецесии и за предварителна защита, като фокусът бъде подложен на първо място върху съществени области, като усилване на защитата и контрола на външните граници”- предлага Корнелия Нинова.

" Бих желала да подчертая, че в подтекста на днешните провокации Европа се трансформира и по този начин би трябвало, другояче ще я загубим, в случай че продължаваме по същия метод. Европа би трябвало да бъде избавена и да продължи напред като обединен, сигурен и здрав Съюз сред мощни държави” - приключва писмото си лидерката на Българска социалистическа партия.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР