Ден, след като изрази мнението си, че Борис Джонсън ще

...
Ден, след като изрази мнението си, че Борис Джонсън ще
Коментари Харесай

Вестник от САЩ: Британия не е във възторг от визитата на президента на САЩ Доналд Тръмп

Ден, откакто изрази мнението си, че Борис Джонсън ще бъде доста добър министър председател, Доналд Тръмп предложи Найджъл Фараж да бъде зает с преговорния развой за Брекзит. През идващите три дни е изцяло допустимо американският президент да каже още доста неща за английската политика, написа вестник "Индипендънт ". Наистина, съвсем немислимо е Тръмп да успее да се възпре: той въпреки всичко, за положително или за неприятно, не е човек, който съблюдава дипломатическия протокол. Успехът на Тръмп при активизирането на електората му е толкоз огромен, че във Англия има доста политици (основно в десния политически спектър), на които им се желае да бъдат асоциирани с него, акцентира английското издание.

Започващата през днешния ден държавна аудиенция на президента Тръмп във Англия не наподобява на нито едно друго посещаване на американски президент в историята на връзките сред двете страни, написа за вестник "Таймс " някогашният английски дипломат в Съединените щати Кристофър Майър. Още преди визитата му да стартира, Тръмп, в изявленията за вестници, се потопи в английската политика, заемайки допустимо най-твърдата позиция по Брекзит, като поддържа Борис Джонсън за правоприемник на Тереза Мей на лидерското място в Консервативната партия и предложи Найджъл Фараж да стане част от екипа за договаряния по Брекзит, отбелязва Майър. Тръмп наруши едно от най-свещените правила на дипломацията, а точно, че президентът не трябва да се меси във вътрешните работи на страната, която посещава, акцентира някогашният дипломат в Съединени американски щати.

Започващата през днешния ден аудиенция на Доналд Тръмп във Англия ще бъде белязана от недоволството, предизвикано от изявлението на американския дипломат във Англия, че английската национална здравна система би трябвало да бъде на масата за договаряния при договарянето на бъдещите търговски връзки, написа вестник "Гардиън ". Твърди се, че американското държавно управление вижда в визитата комфортен миг за смяна на образа на комерсиалните връзки сред Лондон и Вашингтон, показва английският ежедневник.

Тръмп се гордее със качествата си да основава огромни проблеми, само че не е ясно какви още неприятности може да аргументи в една страна, която така и така е сполетяна от разтърсвания, разделения и голяма отмалялост, породена от дългия спор за излизането от Европейския съюз, написа вестник "Ню Йорк таймс " по отношение на визитата на Тръмп във Англия. Въпреки това склонността на президента на Съединени американски щати към безогледно изявление на отзиви и предоставяне на непоискани препоръки ще заеме също толкоз централно място в заглавията на вестниците, колкото и церемониалните детайли на визитата, отбелязва американското издание.

Англия не е във екстаз от визитата на Доналд Тръмп, написа вестник "Вашингтон пост ". Съществува чувството, че английските управляващи демонстрират не доста огромен възторг във връзка държавното посещаване на Тръмп, отбелязва американският ежедневник. "Вашингтон пост " акцентира, че част от обичайните детайли на сходна аудиенция няма да се състоят, като да вземем за пример преспиването в Бъкингамския замък, приветствието от монарха на парада на конната армия и процесията със златна колесница по пътя от Бъкингамския замък до Уайтхол. Тръмп няма да държи и тирада пред английските депутати в двореца Уестминстър, както са правели президентите преди него, отбелязва "Вашингтон пост ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР