Ден след като институционална проверка на плаж Обзор-мотела констатира незаконни

...
Ден след като институционална проверка на плаж Обзор-мотела констатира незаконни
Коментари Харесай

Ден след открити нарушения, хотелиери в Обзор обвиниха, че реалните проблеми се игнорират

Ден откакто институционална инспекция на плаж " Обзор-мотела " установи противозаконни обекти и частен парцел, в който е насипан пясък от плажа, хотелите-нарушители излязоха с отворено писмо с обвиняване, че институциите подценяват действителните проблеми на плажа и отклоняват вниманието.

" След инспекция на Министерството на туризма беше подценен обстоятелството, че липсват съществени фактори за сигурността на туристите като водно избавяне, реанимация, душове, тоалетни и други " показват от трите хотела -

По думите им на територията на плажа не съществува нито една тоалетна, нито един душ. Водното избавяне на всички постове се прави от не повече от двама-трима спасители, които дават отговор по едно и също време за всичките над 10 поста на плажа. " Това слага в изключителна заплаха живота и здравето на туристите почиващи на плажа, " написа в писмото на хотелиерите.

Според тях се дава приоритет на краткосрочни парични тласъци и " рушвети " вместо да се мисли дълготрайно за туризма и устойчивото развиване на района.

" Новите процедури по отдаване чартърен на плажа, закъснялото въвеждане на новите наематели във притежание, както и другите административни неуредици, явно имат за цел хазартно да слагат на карта многомилионни вложения в хотелиерския отрасъл, написа още в писмото, подписано от хотел Мирамар, Обзор Бийч Ресорт и Сънрайз Ол Суитс Резорт

Те упрекват министерство на туризма, че работи извънредно интензивно в интерес на частния интерес на съмнителни компании. Частниците настояват, че хотелите са подложени на непрекъснат тормоз и рекет да " закупят " от наемателя използването на чадъри и шезлонги.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР