Ден след като Илон Мъск съобщи, че четвъртата гигафабрика на

...
Ден след като Илон Мъск съобщи, че четвъртата гигафабрика на
Коментари Харесай

Volkswagen ще произвежда електромобили в САЩ

Ден откакто Илон Мъск заяви, че четвъртата гигафабрика на Tesla ще бъде в Германия, най-големият немски производител Volkswagen отвръща с удар в противоположна географска посока. Концернът от Волфсбург разгласи, че ще влага $800 млн. (€727 млн.) в разширението на завода си в Чатануга, щата Тенеси, за произвеждане на електрически автомобили за американския пазар.

Плановете за модернизацията плануват нов завод за каросерии с повърхност 52 397 м2 и наемането на 1 000 нови служащи. Новите мощности би трябвало да проработят през 2022 година, когато с изключение на Atlas, Atlas Cross Sport и Passat в Чатануга ще стартира производството на електрическия кросоувър ID.4 и батериите за него. Цехът за батерии ще бъде с повърхност 18 395 м2.

Наемането на нови чиновници ще стартира още следващата година, с цел да има задоволително време за образованието им. Ще бъдат оповестени свободни позиции за административен личен състав, механически ръководители и инженери с профил електротехника, механика, произвеждане, химия, програмен продукт и надзор на качеството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР