Ден след като хутите изстреляха крилата ракета по американски разрушител,

...
Ден след като хутите изстреляха крилата ракета по американски разрушител,
Коментари Харесай

Нов удар по американски товарен кораб в Червено море

Ден откакто хутите изстреляха крилата ракета по американски унищожител, товарен транспортен съд, още веднъж благосъстоятелност на Съединени американски щати, е бил улучен от ракета край крайбрежията на Йемен.

Според английски източници, на плаващия под флага на Маршаловите острови транспортен съд е избухнал пожар, само че той остава кадърен за корабоплаване и няма потърпевши. Атаките против израелски кораби в Червено море ще продължат, разгласи основният договарящ от страна на йеменските бунтовници. Британските и американските кораби са към този момент " законни цели ", съобщи още довечера представител на хутите пред телевизия Ал Джазира.

" Гибралтар ийгъл " е бил ударен на към 100 благи, югоизточно от град Аден. Порезен е с противокорабна балистична ракета, изстреляна от регион, следен от хутите, в Йемен, заяви американската войска. Плавателният съд, пренасящ артикули от стомана, е понесъл лимитирани вреди в товарната си част, само че е постоянен и продължава по маршрута си. Корабът е американска благосъстоятелност, само че плава под флага на Маршаловите острови. Според английски източник хутите са изстреляли три ракети, само че две от тях не са достигнали морето.



Нападението беше осъществено след американско-британските удари по цели на хутите в Йемен, на които бунтовниците се зарекоха да отговорят. Вчера американските военни оповестиха, че са свалили крилата ракета, ориентирана към американски ескадрен миноносец, настоящ в южната част на Червено море.
Иран прикани Съединени американски щати и Англия " неотложно да спрат войната " против Йемен, а президентът Ебрахим Раиси осъди въздушните удари, заявявайки, че те разкриват нападателната същина на американците. Подкрепяната от Техеран ливанска формация Хизбула уточни, че Вашингтон бърка, като си мисли, че това ще спре хутите.

" По-опасното, че това, което вършат американците в Червено море, вреди на цялото мореплаване, даже на корабите, които не отиват в Палестина и тези, които не са израелски. Дори кораби, които нямат нищо общо, тъй като морето се е трансформирало в сцена на бойни дейности, ракети, дронове, бойни кораби. Ако преди сигурността на интернационалното мореплаване в Червено море беше 95%, в този момент тези арогантни простаци го унищожиха ", сподели Хасан Насрала, водач на Хизбула.



Англия разгласи, че ще изчака, преди да нанесе нови удари против хутите. Подобно на Съединени американски щати, Лондон разгласи, че не желае война с Йемен, само че че няма да се поколебае да предприеме нови дейности в отговор на нападенията в Червено море.

Миналата седмица Съединени американски щати и Англия направиха взаимни въздушни офанзиви против позиции на бунтовниците в Йемен, а ден по-късно американските сили нанесоха удар по радарна система в Сана.

" За нас предприемането на военни дейности беше последната допустима реакция на нападенията на хутите. Ударите, които нанесохме, бяха с стеснен периметър и против ясно определени точки, само че бяха и безусловно нужни ", уточни Дейвид Камерън, външен министър на Англия.



В взаимно изказване Египет и Китай обявиха, че наблюдават от близко обстановката, акцентирайки върху сигурността на корабоплаването.

" Водите в Червено море са значим интернационален търговски маршрут за артикули и сила. Китай приканва за прекъсване на издевателството и офанзивите против търговски кораби и поддържане на постоянни вериги на доставки и интернационален търговски ред ", сподели Ван И, министър на външните работи на Китай.

Хутите започнаха да нападат товарни кораби през ноември в символ на взаимност с палестинците в линията Газа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР