Ден след като гилдията на архитектите излезе с отворено писмо

...
Ден след като гилдията на архитектите излезе с отворено писмо
Коментари Харесай

Бранят във Фейсбук динозаврите в Лотос

Ден откакто гилдията на архитектите излезе с отворено писмо до кмета и до основния проектант Юлияна Петрова, че зала „ Лотос ” не би трябвало да става място за бутафорни динозаври, Природонаучният музей отвърна на удара с акция във Facebook. Там бе проведено допитване до феновете желаят ли вместо влечуги от Юрския интервал тук да има център за детско творчество. Такова било желанието на архитектите Димка Танева и Мария Сапунджиева.

Възмущението на архитектите става съвсем две години след оповестяването на плана за трансформацията на залата с бетонните листа в дребен Джурасик парк. Още през ноември предходната година арх. Теофана Михова, която е щерка на 90-годишната арх. Димка Танева, съобщи, че е погубен интериорът на залата.

Само за ден обаче 24 души са оставили мнения на страницата на музея във Facebook. Всичките са за това да има Джурасик парк.

„ Нищо не ни пречи в обновената зала с анимираните динозаври да оформим кътове, където да се занимават децата. И в този момент в музея те могат да вършат това ”, сподели шефът на Природонаучния доктор Огнян Тодоров.

Той напомни, че няма да се протяга ръка на неповторимата фасада на зала „ Лотос ”. Дори счита да я обнови изцяло. Премахнати са единствено мраморните плочки от интериора, с цел да се оформи нещо като праисторическа гора от резбовани блокчета итонг. В момента паметната постройка е в окаяно положение - под листата от бетон спят клошари. По галерията, която я обикаля, има фекалии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР