Ден след като една партийна централа поискаоставката на Иван Гешев,

...
Ден след като една партийна централа поискаоставката на Иван Гешев,
Коментари Харесай

Демерджиев: Искането на оставката на Гешев от страна на част от Прокурорската колегия има политически привкус

Ден откакто една партийна централа поискаоставката на Иван Гешев, прокурорите, които стачкуваха в негова отбрана, внезапно внесоха искане (за оставка) и цели трудови колективи, които го подкрепяха, в този момент са против него. Това разяснява пред публицисти, представен от Българска телеграфна агенция, в Пловдив вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Според него " в този акт има извънредно доста политически привкус ". По думите на Демерджиев прокуратурата не може да се скача и да прави едно или друго нещо, откакто политическа мощ даде знак. Ако прокурорите желаят да бъдат магистрати, те би трябвало да бъдат самостоятелни и да се борят за независимостта си. Това, което виждаме през последните дни, не е провя на самостоятелност, сподели още вътрешният министър.

Той разяснява и полицейската акция в нощно заведение в Пловдив и изказванията за превишени полицейски права от страна на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Демерджиев уточни, че акцията не е била съгласувана с него и не му е докладвано неотложно след осъществяването ѝ. По случая са разпоредени инспекции. По думите на министъра данните, които излизат в общественото пространство, и тези, които се съдържат в отчета по него, са спорни. Демерджиев увери, че според от резултатите от инспекциите, ще предприеме бързи ограничения. Той не отхвърли опцията да се стигне до искане на оставките на шефа на Областната дирекция на полицията в Пловдив и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Министърът на вътрешните работи е в Пловдив за присъединяване в национална конференция на тематика „ Ролята на правната помощ в случаите на домашно принуждение и принуждение, учредено на пола ".

Форумът е част от план „ Подобряване на достъпа до правораздаване на лица, живеещи под прага на беднотия със специфичен фокус върху дами, деца и ромска общественост ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР