Ден след като беше пуснат под гаранция председателят на движение

...
Ден след като беше пуснат под гаранция председателят на движение
Коментари Харесай

Николай Малинов разкри какви са му отношенията с Малофеев и Решетников

Ден откакто беше пуснат под гаранция ръководителят на придвижване „ Русофили” Николай Малинов отхвърли обвиняванията против него. Пред Нова телевизия той изясни какви са връзките му с военачалник Решетников и Константин Малофеев.

Малинов описа за познанството си с Леонид Решетников и съветския милиардер Константин Малофеев. Отрече обаче да е получавал пари от тях, както и да е шпионирал в интерес на Русия.

"Запознахме се в края на 2014 година по отношение на тежките процеси, които протичаха в България, свързани със прекъсването на "Южен поток " и свързани със прекъсването на "Белене " и търсене на планове, които да изведат българо-руските връзки на равнище, друго само и единствено за това каква е цената на газа ", съобщи Николай Малинов.

Откритата докладна, на съветски език, за основаване на партия и телевизионна мрежа, които да пропагандират смяна на геополитическите настройки на българите, ръководителят на придвижване „ Русофили " изясни по този начин: "Да си направиш партия, е в границите на закона. Да си направиш неправителствена организация, или медиен пул, да защитаваш своите идеали, е в границите на закона ".

Малинов бил и индивидът, който срещнал Константин Малофеев с подсъдимия банкер Цветан Василев. Идеята била руснакът да му даде предприемачи, отвън забранителния лист, с които Василев да работи у нас. Така трябвало да се купят и телевизионните канали, свързани с банкера. Според Малинов схемата обаче не проработила.

„ Ние не се разбрахме с мениджмънта на малкия екран. Ние плащахме 9 месеца и половина заплати на хората, а всичките доходи от реклама и от каквото и да е там като други действия, нито имаше отчетност, нито имаше опция да се влезе с една чистачка, в случай че щете”, сподели още Малинов.

Той отхвърля да има общ бизнес с Малофеев, само че признава, че руснакът бил първият, който му звъннал след излизането му от ареста.

"Първият, с който се чух, е Костя. Бяха дружно с Александър Дугин. Състоя се един доста дружелюбен, доста човешки диалог. Даже Александър Дугин се пошегува, сподели: "Тия не знаят ли, че ти си молитвеник човек. Как смеят да потеглят против тебе? ", разкри Малинов.

А Александър Дугин е прочут като "мозъкът на Путин ", идеолог на неоевразийското течение. Определян е от съперниците си като бранител на съветските имперски ползи и антизападен идеолог.

Малинов се чул и с военачалник Решетников. Не коментирали, че към този момент е личност нон грата.

"Ние през вчерашния ден три пъти се чувахме вечерта. Той това се сети, това се сети - звънне. Но по този начин или другояче, уверен съм, без да го споделя, не му е прелестно ", твърди още той.

Пред личната си телевизия в Русия, Константин Малофеев разгласи, че следи „ русофобска провокация”. Той обвързва това следствие с дипломатическото напрежение сред България и Москва поради изложбата във връзка 9 септември в Руския културен център.

Самият Константин Малофеев е в забранителния лист на Европейския съюз и Съединени американски щати поради обвинявания, че е финансирал украинските сепаратисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР