Ден след като бедственото положение в община Тетевен беше отменено

...
Ден след като бедственото положение в община Тетевен беше отменено
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен: Има няколко наводнени къщи, но обстановката се нормализира

Ден откакто бедственото състояние в община Тетевен беше анулирано - още веднъж наводнения в региона. На места се задействаха нови свлачища. Щетите от предходните наводнения са за над 6 милиона лв..

Тетевен

В момента ситуацията е спокойна, цяла нощ нямаше нови превалявания, което е добре, изясни в ефира на Българска национална телевизия кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджиева.
доктор Мадлена Бояджиева, кмет на Тетевен: Вчера в резултат на изобилния дъжд, който единствено за два - три часа падна отначало бяха наводнени основни пътища, пътят Тетевен - Гложене, пътят Тетевен - Черни Вит. Разбира се, още през вчерашния ден те бяха проходими, в резултат на взети ограничения.
Има задействани в действителност две нови свлачища, които сега са под надзор и следим дали има придвижване в тях, разяснява Бояджиева.
Няма данни за бедстващи хора сега и ситуацията се възстановява все още.
Има няколко наводнени къщи, изби и приземни етажи, откъснати хора и квартали няма, акцентира тя.

Бояджиева обаче изясни, че има проблем с водата в град Тетевен.
В момента заради замътване на водохващането в Рибарица, в резултат на изобилния дъжд. Днес може би целия ден няма да има вода по данни от ВиК, след което, в случай че няма нови превалявания, тя ще бъде пусната.  Отменено е бедственото състояние в община Тетевен Отменено е бедственото състояние в община Тетевен
Със заповед на кмета на Тетевен Мадлена Бояджиева от през днешния ден се анулира оповестеното на 24 юли бедствено състояние за общината, оповестяват от общинската администратор...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР