Ден след искането на оставка на правителството дошло от опозицията,

...
Ден след искането на оставка на правителството дошло от опозицията,
Коментари Харесай

Петър Мутафчиев: Инцидентът край Своге е знак за криза в държавността

Ден след настояването на оставка на държавното управление пристигнало от опозицията, министър председателят Борисов прикани Нинова да изчака, с цел да завършат всички експертизи и успокои пристрастеностите, че за никого няма да има прошка или протекция.
След съвещанието на Министерския съвет стана ясно, че ограниченията за оправянето с войната на пътя ще включат и основаването на напълно нов орган, който ще поеме контрола и политиките по пътна сигурност.

" Това е PR ход на държавното управление. Не виждам за какво би трябвало да се прави нов орган. Вече има подобен междуведомствен орган. Време е Пътната организация да отиде в Министерството на превоза. Тогава към този момент ще има един виновен, без значение кой ще бъде министърът. Трябва да има ясна държавна политика какво вършим с пътищата. Властта би трябвало да спре да се оправдава, че няма пари ", акцентира някогашният транспортен министър Петър Мутафчиев.

Относно случая край Своге, гостът на " България заран " означи, че следствието би трябвало да каже каква е повода за злополуката и по-късно да се раздават присъди.

" Има явен политически проблем. Ако опозицията си беше замълчала, то това щеше да я трансформира в съизвършител. Има корупция, има уговорени търгове, има близки до властта компании. Държавната поръчка е най-сладката работа. Този случай разтресе обществото. Това е сериозна рецесия в държавността “, уточни още Мутафчиев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР