Ден предсрочно, излязоха резултатите от тестовете по български език и

...
Ден предсрочно, излязоха резултатите от тестовете по български език и
Коментари Харесай

Излязоха резултатите от изпитите след седми клас

Ден предварително, излязоха резултатите от тестванията по български език и по математика на седмокласниците, които аплайват за гимназиите. Всеки възпитаник може да види точките си в специфичната платформа на просветното министерство с код за достъп и входящ номер. В столицата резултатите са съизмерими с миналогодишните, сподели за " По света и у нас " началникът на Регионалното ръководство по образованието Ваня Кастрева. А новото е, че тази година документи за кандидатстване ще се подават единствено онлайн.

Децата, с които приказвах тук са получили високи резултата на изпитите. На български имат по над 90 точки, а един от учениците е изкарал по математика цялостните 100 точки. Казаха, че са удовлетворени, че тестванията не са ги затруднили. За страдание поради техническа неточност, както споделиха от министерството на образованието, единствено тук, в това учебно заведение резултатите по математика са забавиха с към час. Иначе, както сподели и ти, новото тази година е, че документите за присъединяване в класирането ще се подават единствено по електронен метод.
 Проблем ли се оказа задачата с илюстрация в изпита след VII клас? Проблем ли се оказа задачата с илюстрация в изпита след VII клас?
Над 61 хиляди възпитаници се явиха на изпита по български език и литература след VII клас. В 7 часа тази заран в Министерството на образованието беше изт...

Всеки от седмокласниците има собствен профил в платформата на просветното министерство.За да видят точките си от двата изпита, учениците влизат с код за достъп и входящ номер.Георги и Ева от столичното 125-то учебно заведение получиха високи резултати по български от по над 90 точки.
Георги Пашалиев, 125-то СУ: Деветдесет и три и половина.
Българска национална телевизия: Това е висок резултат.
Георги Пашалиев, 125-то СУ: И аз по този начин считам. Имам единствено една неверна задача от първия модул на българския.Ева Донсузова, 125-то СУ: На преразказа са ми лишили малко повече точки. Но като цяло съм се справила добре. Искам да изучавам в някоя езикова.
Според началника на столичното ръководство по образованието Ваня Кастрева проверителите са се справили предварително с електронното регулиране на работите, което се прави за първи път. Сега следва учениците да получат свидетелството си за приключено главно обучение до 2 юли.В работните дни от 28 юни до 2 юли, родителите им могат да се срещнат със сканираните изпитни работи.В столицата това ще става- за българския език в Професионалната гимназия по автоматика и електроника, а за математиката- в Гимназия " Джон Атанасов ".

Ваня Кастрева, шеф на РУО - София Оценката, която те са получили според нашата разпоредба е дефинитивна.
От 3 до 5 юли се подават онлайн заявките за присъединяване в класирането.Това може да стане по три метода. Родителят самичък подава в платформата на министерството заявката със мечтаните паралелки от всяко електронно устройство с достъп до интернет. Или- родителят отива в учебното заведение на детето и там му спомагат да попълни заявката електронно.

Ваня Кастрева, шеф на РУО: София Препоръката ни е да се употребяват от услугите и консултацията на учебните заведения, в които техните деца се образоват.Венелина Николова, шеф на 125-то СУ: Аз считам че българските родители на седмокласниците най-малко на наша територия ще се оправят и сами, само че все пак имаме вид за помощ.
И третият вариант- родителят отива в училище-гнездо, където експерт попълня заявката, а той се подписва, че това е неговият избор. Вече са избрани 11 училища- гнезда в разнообразни региони на столицата. Платформата ще е отворена непрекъснато. Колкото до самите стремежи, те би трябвало да са съобразени с бала на детето и добре премислени.

Ваня Кастрева, шеф на РУО: София Аз постоянно предлагам не по-малко от сред 10 и 20 да бъдат желанията, не по- малко от тази численост.
Най-ниският бал може да е 30, най- високият 500. Родителите би трябвало да внимават, защото другите паралелки могат да имат разнообразни балообразуващи предмети, избрани от приемащите учебни заведения. Паралелките в столицата са общо 383. От тях профилираните- 229, а професионалните - 154.

 "Богатствата на момъка " на Георги Русафов на изпита по литература след 7 клас
Над 61 000 възпитаници се явиха на изпита по български език и литература след 7. клас. В 7.00 часа тази заран в Министерството на образованието беше изте...

Трябва да кажем още, че седмокласниците в столицата са към 10 и 300. Първото класиране би трябвало да е готово до 11 юли, второто- на 18 юли, а третото- на 29 юли.Така акцията като цяло няма да навлезе в месец август, макар че тази година изпитите бяха изместени в средата на юни.
 Над 61 000 седмокласници се явиха на изпит по математика Над 61 000 седмокласници се явиха на изпит по математика
Учениците от 7. клас решаваха дилемите от Вариант 1 на изпита по математика, който е и вход за гимназиите. Над 61 000 седмокласници се явяват на изпит...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР