Ден преди връчването на наградите Оскар, към които гледа целият

...
Ден преди връчването на наградите Оскар, към които гледа целият
Коментари Харесай

Киномания 2014: Момчетата и Гийом, на масата! / Les Garçons Et Guillaume, A Table!

Ден преди връчването на премиите " Оскар ", към които гледа целият свят, този филм завоюва пет награди " Сезар " – френския еквивалент на американското отличие. Сред тях за най-хубав филм, най-хубав дебют, основна мъжка роля, постановка и монтаж. И за разлика от холивудските филми, които са малко или доста праволинейни, с явен сюжет и шеметни резултати, това е един дребен, побъркан и безумно комичен филм, какъвто сигурно доста рядко имаме опция да забележим по екраните.

Актьорът от „ Комеди Франсез “ Гийом Гален е приспособил за огромния екран личната си автобиографична пиеса, в която споделя за странното си детство, отгледан като обичаното дете на майка си. С две значими детайлности – майка му го отглежда като дъщерята, която в никакъв случай не е имала и второто – Жулиен играе и ролята на майката.Умно и нежно дете, което ненавижда всевъзможни спортове, лов и интензивности навън, мечтае да свири на пиано, да играе на сцена и да има дълга и права коса, Жулиен е черната овца в семейство с двама красиви братя, първенци по всевъзможни спортове. Още от дребен той следва майка си на всички места и я имитира до съвършенство, като постоянно го бъркат с нея по телефона, а безбройните й настроения той познава единствено по това по какъв начин тя диша. Постепенно Гийом стартира да се вглежда и в другите дами, да бъде „ момиче “ като тях – внимателен, акуратен и общителен. Баща му го праща в интернат за момчета, майка му на психотерапия и санаториуми, приключенията му са колкото занимателни, толкоз и трогателни. За цялото семейство Жулиен еднопосочно е гей и опитите му да живее като подобен са измежду най-смешните епизоди във кино лентата.

Продължението е ненадейно и щастливо. Една смешна и добре разказана история за нещо явно, което толкоз постоянно забравяме – всички сме напълно разнообразни и точно това прави света огромен и прекрасен!

А при приемането на огромната премия Сезар Гийом споделя: „ Ако на света има човек, който да дължи признателност на майка си, това несъмнено съм аз. “ Което умерено може да е краят на историята.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР