Ден преди вписването на новото ръководство на Булгаргаз, старото е

...
Ден преди вписването на новото ръководство на Булгаргаз, старото е
Коментари Харесай

Новият директор на Булгаргаз: Старото ръководство е освободило мениджърите ден преди вписването на новото

Ден преди вписването на новото управление на " Булгаргаз ", остарялото е освободило целия мениджърски екип. Това съобщи в предаването " Още от деня " ръководителят на Съвета на шефовете Иван Топчийски.

Заварихме сдружение без наличие, акцентира той.

" Това е сдружение със стратегически интерес. Освен това на остарялото управление е препоръчано обезщетение от над 170 хиляди лв.. А тези контракти е можело да бъдат прекъснати без компенсации ", счита Топчийски.

Той пояснява освобождението като знак, че остарялото управление не желае да има никаква диря какво се е случвало обратно във времето. Във всичките 66 бройки, 25% седят в графата свободни, сподели Иван Топчийски.

Вземанията на сдружението са нарастнали стремглаво, тъй като компанията не е съумяла да събере 206 млн. лева просрочени вземания на " Топлофикация- София ", са трансферирани към БЕХ с контракт на цесия, сподели Топчийски.

И посочи, че новото управление би трябвало да търси стабилизация на компанията.

Цената на газа може да падне с 2 до 3% с изключение на оповестените 18% от февруари, сподели още Иван Топчийски. Това ще стане ясно идната седмица.

И добави, че цената се дефинира на база на предложение от " Булгаргаз ", а се приема от КЕВР.

" Липсва връзката сред двете звена. КЕВР би трябвало сериозно да огледа на тази обстановка ",смята Топчийски.

Той подсети, че договорът за доставка на азерски газ изтича в средата на тази година, а няма никакво предаване и приемане на документи сред остарялото и новото управление на " Булгаргаз ".

Затова стартира подготовката на тези договаряния. Прави се всичко допустимо газовата връзка да проработи от юли и планът да се приключи скоро, увери Топчийски. Тепърва ще се търсят документи, като пътната карта от 2017 година

Относно президентското предизвестие за смяна на модела и вкарването на медиатори, той посочи, че няма такава информация.

По тематиката за запасите в Чирен, Топчийски посочи, че не са нарушени, а са намалели и добави, че са запас който балансира потреблението.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР