Ден преди старта на предизборната кампания зам.-кметът на Смолян Марин

...
Ден преди старта на предизборната кампания зам.-кметът на Смолян Марин
Коментари Харесай

Кандидат в евроизборите от Смолян представи имущественото си състояние

Ден преди старта на предизборната акция зам.-кметът на Смолян Марин Захариев, който е претендент на ГЕРБ за Европейския парламент, заяви какво има.
Във фейсбук-профила си Захариев е написал, че е редно и обикновено да оповести обществено имущественото си положение. „ То в никакъв случай не е било загадка, заявено е в Сметна палата и КПКОНПИ, само че смятам, че е значимо да ви осведомявам за това персонално, с оглед актуалността на тематиката, превратните тези и тълкувания, които се появяват нормално по време на избори “, декларира той.
Ето и целият текст на известието (без редакторска намеса):
„ Преди община Смолян съм работил в Държавен фонд „ Земеделие “, Областна администрация, интернационална компания за недвижими парцели, адвокатска адвокатска фирма. Работя откогато съм навършил 18 години.
Живея в апартамент с повърхност 63 кв. м, закупен от брат ми посредством едноличната му компания. Притежавам дял от бащината ми къща, където е непрекъснатият ми адрес в кв. Райково на гр. Смолян и която също населявам. Притежавам и дял от наследствена къща с парцел в с. Чокманово.
През 2012 година посредством своята компания брат ми закупи апартамент от 63 кв. м. /2 стаи/ с капиталова цел. Придобит е на обществена обмен и на пазарна цена. В унисон с горепосочената цел апартаментът се отдаваше чартърен. В тази покупка финансово се включихме цялото семейство, като една част от средствата бяха обезпечени с банков заем от 40 000 лева, който изтеглих аз, а другата е от персонални средства на фамилията на стойност 32 000 лева Заемът беше изплатен за 3-4 години с общи старания. На един стадий, когато създадохме семейство с моята брачна половинка, взехме решение със единодушието на брат ми да използваме гореописаното жилище.
Освен него посредством компанията си брат ми закупи и помещение, представляващо три мазета без преградни стени в същата постройка. След време то беше преустроено, според всички условия на закона в помещение със хигиеничен възел.
През 2016 година закупих автомобил „ Мазда “ на стойност 21 000 лева, като преди този момент продадох два автомобила за към 10 000 лева
Семеен съм от края на 2014 година От идната година брачната половинка ми, която работи с майка си от години, стартират да изплащат помещение, предопределено за салон за хубост. Повече от половината сума е платена през 2015 година с персонални спестявания на баба, майка и щерка, които са продали и цялото си имущество в Русия. След 2 години помещението на стойност 48 000 лева е изцяло изплатено и през 2017 година брачната половинка ми го придобива.
Пред него има табела за финансиране, обезпечено по стратегия. Проектът е изпълняван от предходните притежатели, само че не касае помещението. За да бъдат правилни по отношение на параметрите на плана, те употребяват по контракт за наем едно работно място в салона. Съпругата ми няма никакво отношение към плана.
Заявявам отговорно, че в никакъв случай, под никаква форма аз или членове на фамилията ми не сме били бенефициенти по планове, не сме изпълнявали контракти с обществено финансиране, не сме употребявали общински жилища, преференции и впрочем. Не съм и не съм бил в спор на ползи с член на моето или на брачната половинка ми семейство.
Собствеността, която притежаваме със брачната половинка ми, изцяло дава отговор на получаваните от нас приходи. Всички упоменати нагоре заплащания са правени по банков път.
Настоящото пиша със единодушието на моето семейство и с убедеността, че всички вие би трябвало да имате информацията от първо лице, с точни обстоятелства и ясни условия, с цел да не се поддавате на намеци и подправени вести “.
В умозаключение Марин Захариев пожелава топли и приятни Великденски празници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР