Ден преди старта на акция Зима от Пътната полиция дават

...
Ден преди старта на акция Зима от Пътната полиция дават
Коментари Харесай

Акция „Зима“ стартира полицията на 1 ноември

Ден преди старта на акция „ Зима ” от „ Пътната полиция ” дават повече изясненост за разпоредбите, при които ще караме през идващите месеци. 

И тази година акцията ще е разграничена на три стадия – първите 10 дни ще бъде ориентирана към водачите на пътни транспортни средства, идващите 10 - към сигурността на пешеходците, а в края на месеца - към държанието на водачите и положението на транспортните средства, което би трябвало да е съобразено със зимните условия.

През студените месеци гумите би трябвало да бъдат с грайфери не по-малки от 4 мм.

Колко ще ни костват зимните гуми

" Нашата задача е да на помним на всички участници в придвижването, както пешеходците, през този временен интервал преди започване на зимата, всичко, като положение на МПС и обезопасяване и видимост на пешеходците да е на равнище ", обявиха от пътна полиция.

" Вече 28 години от началото на зимния сезон се организира тази акция със съдействието и самодейността на по този начин изброените организации, а това са Съюза на българските автомобилисти, БЧК, Държавна организация по сигурност на придвижването. Всичко това, което вършим сега като акция е по отношение на сигурността, както на пешеходците, по този начин и на водачите и пасажерите в моторните транспортни средства ", предизвестиха от полицията. 



" Важно е да наблегнем на техническото положение на автомобила, да го подготвим в положително техническо положение, да понижим скоростта, с която се движим в зимни условия с цел да понижим травматизма, надлежно и починалите по пътищата ", обясни Ивайло Иванов от Съюза на българските автомобилисти.

СБА дава опция до 7 ноември за безвъзмездна инспекция на техническото положение на автомобила.

В брифинга присъединяване взе Росен Рапчевот от „ Безопасност на придвижването по пътищата “, основен секретар Ивайло Иванов от СБА, Десислава Паунова от АПИ, Зам. ген.директор на БЧК Надежда Тодоровска, Бойко Рановски от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", както и шефът на Пътна полиция комисар Калоян Драганов. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР