Ден преди срещата на върха ЕС – Турция утре във

...
Ден преди срещата на върха ЕС – Турция утре във
Коментари Харесай

Ердоган: Никакви отстъпки пред ЕС във Варна!

Ден преди срещата на върха Европейски Съюз – Турция на следващия ден във Варна турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че няма да допусне Западът да го поучава и няма да отстъпи пред европейските водачи, съобщи БГНЕС.

„ Западът се пробва да ни поучава, да ни дава препоръки, оставете ги за себе си.

За всичко имам видео-документи. Утре и без друго ще бъдем дружно във Варна, квалифициран съм и всичко ще им покажа.

Ще бъдем непоклатими, никакви отстъпки няма да вършим “, уточни Ердоган пред участници в районна конференция в Трабзон.

Той акцентира, че Западът завижда и ревнува, предизвикан от динамичното развиване на Турция през последните 15 години.

Борисов: Имаме потребност от подредени връзки с Турция

Ердоган към Европейски Съюз: Къде са парите за мигрантите

Началото на срещата на върха е планувано за 19 ч. и ще продължи минимум два часа, след което домакинът бойко Борисов, европейските водачи Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер ще дадат взаимна конференция.

Според Анадолската организация публична Анкара чака от Европейски Съюз съответни стъпки за възобновяване на атмосферата на взаимното доверие, актуализиране на съглашението по Митническия съюз Турция – Европейски Съюз, либерализиране на визовия режим за турските жители, ускорение на процеса за финансовата помощ за сирийските бежанци в Турция и най-много общи дейности в битката против тероризма.

Ердоган завладява последните самостоятелни медии

В същото време представителите на Европейски Съюз възприемат срещата във Варна като платформа за подсилване на съдействието за премахване на проблемите, насъбрани в връзките с Турция.

As Turkey's President Erdogan meets EU officials in Bulgaria on Monday for talks on improving relations, one thing Ankara will look forward to is an update to the customs union, a major trade agreement signed more than 20 years ago https://t.co/hSq0KPIcbI
— TRT World (@trtworld) 25 март 2018 година
Дневният ред планува разисквания на връзките на Турция с Европейски Съюз в областта на стопанската система, търговията, сигурността, битката с тероризма и външната политика, както и обстановката в Палестина, на Балканите, в Сирия, Ирак, Либия, Аракан.

Освен всичко това Анкара ще упорства за очистване на политическите и изкуствените загради в преговорния развой за участието на Турция в Европейски Съюз.

Ердоган към 5-годишно момиченце: Ако умреш, ще те покрием с турския байрак

Припомняме, че предходната седмица в обществена тирада турският държавен глава съобщи, че Европа покровителства терористични групировки на своята територия и оказва безплатна помощ на терористи, като по този метод ги употребява като инструмент против Турция.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР