Ден преди срещата между българския премиер Бойко Борисов и президента

...
Ден преди срещата между българския премиер Бойко Борисов и президента
Коментари Харесай

Политолози: Борисов е балансьор в сложната обстановка САЩ-ЕС-Русия

Ден преди срещата сред българския министър председател Бойко Борисов и президента на Русия Владимир Путин, политолозите показват, че той е намерил ролята си на балансьор в новия международен ред.

Европа е в нова обстановка поради Иран, а скоро имаше и ново напрежение –Балтика и Полша. Те не следват Европа в политиката й и през вчерашния ден поканиха американски бази, обособени от НАТО. Новата обстановка сред Съединени американски щати и Европа се излива в ново отношение към Русия. В тази комплицирана конюнктура Борисов съумя да се впише, уточни Андрей Райчев.

Радев при Путин в Сочи: Целта на моята аудиенция е да възстановим политическия разговор
Проф. Антоанета Христова добави, че се надява Радев и Борисов да споделят еднопосочно обръщение в Москва.

„ Ако се върнем към напускането на иранското съглашение от Съединени американски щати – там има подаване на ръка. Русия стана демонстрирано мечтан фактор от другите фактори в интернационалната среда. Имаме късмет да препозиционираме своето наличие. Бяхме се отказали да търсим салдото, само че обществото приема уравновесеното държание на България ”, уточни Христова.

Според Райчев салдото се открива в този момент. „ Сближаването на Берлин и Париж с Москва е огромно събитие с доста последствия и мнозина не го желаят ”, счита той, наричайки Полша и Балтика  „ истерично антируски. ”

Борисов усвои формулата постоянно с Германия и в никакъв случай против Русия, разяснява Райчев. „ Формулата е печелила, до момента в който въпреки всичко става война. В началото сме на развой на топене и имаме интерес да балансираме ”, добави Христова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР