Ден преди предстоящото заседание на Европейския съвет, посветено на бъдещия

...
Ден преди предстоящото заседание на Европейския съвет, посветено на бъдещия
Коментари Харесай

ЕК не отстъпва от предложението за обвързване на бюджетните разходи с върховенството на закона

Ден преди идното съвещание на Европейския съвет, отдадено на бъдещия бюджет на Европейски Съюз, Европейската комисия удостовери настояването си новите бюджетни разноски да бъдат обвързвани с въпроса за върховенството на закона, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предлагаме отхвърлянето на това предложение да може да се реализира с назад квалифицирано болшинство (от 55 на 100 от страните от Европейски Съюз, представляващи 65 на 100 от европейското население), уточни на конференция еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс. За това ще настояваме пред Европейския съвет, добави той.

Брюксел ще разиска обвързването на европейския бюджет с върховенството на закона

За нас връзката сред върховенството на закона и бюджета е значима, освен с цел да защитим общите средства. Може би Европейската прокуратура ще се намесва в избрани случаи, само че задачата ни е да предотвратим тази нужда, уточни Рейндерс. По неговите думи Европейска комисия и немското председателство на Съвета на Европейски Съюз разискват дали до края на годината да бъдат подхванати нови стъпки в процедурата за отнемане на Унгария от право на глас на министерските съвещания поради непрекъсната опасност за законността.

Не одобрявам въвеждането на условия за бюджетните разноски да бъде пожертвано в договарянията в Европейския съвет, съобщи зам.-председателят на Европейска комисия Вера Йоурова. Бюджетът на Европейски Съюз не е единствено пари, а и правила. Европейска комисия ще пази своето предложение, това е жизненоважно за европейците, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР