Ден преди предсрочните парламентарни и президентски избори в Турция е

...
Ден преди предсрочните парламентарни и президентски избори в Турция е
Коментари Харесай

Изборите в Турция - вот с предизвестен край или в очакване на изненади

Ден преди предварителните парламентарни и президентски избори в Турция е доста мъчно да се каже какъв би бил изходът от тях, сподели в изявление за предаването " Събота 150 " по " Хоризонт " политическият анализатор Енес Байраклъ:

" Съществуват разнообразни сюжети. При всички тях се чака преизбиране на президента Ердоган на първи или втори тур. Не е изключен и разновидността Партията на справедливостта и развиването да загуби болшинството си в Народното събрание. Ако това стане, то няма да е ненадейно провеждането на нови избори. Хората ще бъдат ядосани. Не може всякога да играеш с " Отиваме на избори ". Това би било прекомерно огромен риск. "

Според проф. Мурат Сомер от Истанбулския университет " Коч " е евентуално ръководещата Партия на справедливостта и развиването да не получи повече от 50 на 100 от гласовете и по този начин да се стигне още веднъж до основаната преди изборите коалиция сред партията на президента Реджеп Ердоган и крайнодясната Партия на националистическото деяние на Девлет Бахчели:

" Ако обединението сред ръководещата партия и националистите завоюва болшинство в Народното събрание и президентът Ердоган отиде на втори тур, възможностите му за победа са по-големи. Ако обединената съпротива завоюва парламентарните избори има втори тур на президентските избори, тогава и опозицията ще има доста по-големи шансове да победи президента Ердоган. " /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР