Ден преди официалното откриване на сезона в най-големия ски курорт

...
Ден преди официалното откриване на сезона в най-големия ски курорт
Коментари Харесай

Успешният зимен сезон обединява НАП, бизнес, бранш и местна власт в Банско

Ден преди формалното разкриване на сезона в най-големия ски курорт Банско, експертен екип от Национална агенция за приходите София се срещна и организира открит разговор с представители на локалния бизнес и браншови организации. Инициативата е на столичната териториална дирекция на Национална агенция за приходите по отношение на предстоящите засилени обороти и цели поощряване на доброволното съблюдаване на данъчните и осигурителните отговорности от страна на всички бизнес оператори.

От страна на приходното ведомство участваха господин Пламен Димитров, зам.-директор на дирекция " Контрол " в Централно ръководство, господин Антон Тончев, шеф на дирекция " Контрол " в Търговско дружество на Национална агенция за приходите София и представители на отдел " Оперативни инспекции ".

Министерство на вътрешните работи представляваха Борис Борисов, шеф отдел " Икономическа полиция " в Главна дирекция " Национална полиция ", старши комисар Николай Хаджиев, шеф на Областна дирекция на МВР-Благоевград и основен контрольор Иван Попов, шеф на РУ-Банско. Кметът на община Банско Георги Икономов също бе на срещата. От страна на бизнеса участваха хотелиери, ресторантьори, ски учители и други.

" Искаме да затвърдим и надградим партньорството с бизнеса и локалната власт. За нас то е сполучливо, резултатите го демонстрират доста изрично. През предходната година оборотите в Боровец са се нараснали със 104%, а в Банско с 35%. Вървим към по този начин мечтаната устойчива смяна в държанието на бизнеса. Ние чакаме безупречност към бюджета и оптимално " изсветляване " на осъществените обороти през сегашния зимен сезон. Това значи и отбрана на правилните данъкоплатци, и една равнопоставена среда за бизнес, сигурност за работещите и тласък за развиване ", разяснява по отношение на акцията Илиана Христова, шеф на Търговско дружество на Национална агенция за приходите София.

" От 1 януари 2018 година влиза в действие смяна в наредбите на Закона за Данък добавена стойност, която Национална агенция за приходите инициира по отношение на честата процедура след инспекция в обект, при която е открито нарушаване, водещо до налагане на насилствена административна мярка " Запечатване на обект " незабавно да сменят лицата, които стопанисват обекта, за да се избегне мярката. От началото на 2018 година насилствената мярка ще се ползва и към " новите " стопанисващи, в случай че те са знаели, че обекта ще бъде запечатан. В формалния уебсайт на Агенцията ще се афишират обществено обектите, които следва да бъдат запечатани. Ако желаете да наемете обект, направете информация в уеб страницата ", предложи Пламен Димитров от Централно управление на Национална агенция за приходите.

Обект на наблюдения и инспекции от столичната дирекция на Национална агенция за приходите ще бъдат търговски обекти в курорта Боровец и всички курортни обитаеми места на територията на област Благоевград. При зародила нужда и според от държанието на задължените лица ще се правят и спомагателни инспекции. Служителите на Национална агенция за приходите София ще наблюдават за изрядното потребление на фискалните устройства, действително отчитане на обороти и съблюдаване на данъчното и осигурителното законодателство.

При открито неиздаване на касова записка, обектите на нарушителите могат да бъдат запечатани за период до един месец. През предишния зимен сезон поради нарушавания в Банско и Боровец бяха издадени 32 заповеди за затваряне.

В хода на инспекциите, органите по приходите наложително ще наблюдават и за годни трудови контракти и обезпечаване на действителни заплати на работещите в обектите. Подавани ли са в период осигурителни заявления и импортирани ли са дължимите наложителни осигурителни вноски също ще бъде обект на инспекция. Ще се правят и взаимни контролни дейности със чиновниците на Министерство на вътрешните работи, както и с всички институции, които са виновни във връзка с трудовото законодателство.

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или на имейл [email protected]
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР