Ден преди официалното откриване на 22-рия София Филм Фест, пловдивските

...
Ден преди официалното откриване на 22-рия София Филм Фест, пловдивските
Коментари Харесай

София Филм Фест посреща Роман Балаян, Завен Саркисян и Харутюн Хачатрян

Ден преди формалното разкриване на 22-рия София Филм Фест, пловдивските фенове на киното, изобразителното изкуство и фотографията ще имат опция да се срещнат с неповторимото изкуство на Сергей Параджанов. Роден в Тбилиси в арменско семейство, живял в Грузия, Украйна и Армения, напълно в границите на Съветския съюз тогава, Параджанов е доста повече от кинорежисьор.

На 6 март в кино „ Лъки Дом на киното “ – Пловдив ще се състои еднодневна галерия с експонати от музея „ Параджанов “ в Ереван, както и прожекция на емблематичния филм „ Цветът на нара “, късометражния „ Нощ в Музея „ Параджанов “ и среща със специфичните посетители: режисьора Роман Балаян, шефа на кинофестивала „ Златна кайсия “ и кинорежисьор Харутюн Хачатрян и шефа на музея „ Параджанов “ Завен Саркисян.

Легендарният режисьор Роман Балаян ще получи Наградата на София за своя принос към изкуството на киното в деня на откриването на София Филм Фест, 7 март, и ще показа пред българската аудитория своя шедьовър „ Полети насън и нескрито “ на специфична прожекция на 8 март от 18.30 в Дома на киното.

На 9 март, денят отдаден на Сергей Параджанов, публиката ще може да види и късометражния филм на Балаян „ Нощ в музея „ Параджанов “ (1988), неповторим респект на украинския режисьор към неговия преподавател. На 10 март, Балаян ще взе участие в специфичния диалог, отдаден на Параджанов, от 11.30 в Дома на киното, след който, в 13.00, ще бъде открита изложбата с фотографии от музея „ Параджанов “ в Ереван.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР