Ден преди нарочения за Празник на влюбените 14 февруари се

...
Ден преди нарочения за Празник на влюбените 14 февруари се
Коментари Харесай

Кои са най-хубавите книги и филми за любовта?

Ден преди нарочения за Празник на влюбените 14 февруари се сетихме и ние с нещо да отбележим тази дата. Тази година взехме решение просто да си напомним най-любимите книги и филми за любовта. Сигурни сме, че множеството сте ги гледали, само че които не сте, можете да добавите в един подреден лист, към който да посягате когато имате потребност от малко страст, малко сълзи, малко романтика.

Ирена Даскалова: С любовните филми мога да съм доста досадна, тъй като имам лична ранглиста от дълго време, тъй че ще се огранича до тези: " Моите боровинкови нощи " и " В въодушевление за обич ".

Левена Лазарова: Еееей, това е нечовечен филм – „ В въодушевление за обич “. Един от най-красивите филми, които съм гледала през живота си...

Ирена Даскалова: И последно – „ Диво сърце “...

Косара Чигирева: „ Нотинг Хил “ – обичан!

Бела Чолакова:   " Невероятната орис на Амели Пулен " - по детски ексцентричен и въодушевяващ, " Наистина обич " - макар че е коледен филм по принцип, той е може би най-истинският любовен филм, " Тетрадката " - класика, " Легенди за пристрастеността " - трагичен и разтърсващ, " Месец обич " - напряко ми се свива сърцето от него, " Град на ангели " - наложителен, " Послепис: Обичам те " - най-много поради Джефри Дийн Морган и трисекундната сцена, в която е изцяло гол... Не може единствено романтика и непорочност...:)

Гергана Владева : Аз бих присъединила като любовен " евъргрийн " " Чучулигата " на Решат Нури. Тази книга ме омагьоса, когато бях още ученичка и към момента я намирам за вдъхновяваща, макар /или заради/ наивността и очакванията, с които е изпълнена.

Смиляна Димитрова: " Вината в нашите звезди " - не е типична любовна история, само че е обвързвана с приемането и преживяването на вселенския конфликт сред две сърца и по какъв начин това те трансформира. Книга - " Любов по време на холера ".

Селина Йонкова : " Четири сватби и едно заравяне " - поради тънкото възприятие за комизъм, от което не може да избягаш и несъмнено поради хубостта на Анди Макдаул и трепкащите мигли на Хю Грант. " Камий Клодел "  заради изпепеляващата и унищожаваща пристрастеност. И най-много поради обичаната ми Изабел Аджани, към чията красота, признавам си, постоянно съм изпитвала женска злоба. " Невинни години " в който Даниел Дей Луис, не може да бъде пропуснат. Книгата, поради която имам нереални прочувствени упования към колегата ми, е: " Възгледите на един смешник " от Хайнрих Бьол. Заради нея по този начин и не съумях да приема, че такива мъже като Ханс не съществуват. " Орелиен " от Луис Арагон - любовна история, в която човек си остава зареян и загубен.

Мила Петкова: " Каквото пристигна " на Уди Алън. Това са най-незахаросаните любовни истории, които съм гледала. Освен това демонстрира, че любовта въпреки всичко се случва, даже в света, в който романтиката е умряла от дълго време.

Теодора Славова: Извън подтекста на сериозното и трагичното - " Грозната истина ". Голям смях, а Джерард Бътлър е като капка изкуствени сълзи за очите на необвързаните на този извънредно " сериозен " и плюшен празник.

Кристина Младенова: На мен всеки филм с Джерард Бътлър ми е обичан...:)

Теодора Славова: Също " Само любовниците остават живи ", който гледах неотдавна и още съм под мощното му влияние. Като изключим вампирската сюжетна линия, която съгласно мен е и метафора на безконечната обич победила времето, любовната сила сред Адам и Ева е просто съвършена. Все отново става дума за първите...

Десислава Димова: И аз ще напиша за един комичен филм. „ Предложението ” със Сандра Бълок - постепенно осъзнаване на любовта в красивите гледки на Аляска. И несъмнено, още един – “На един чeрпак разстояние ” - култури и възрасти се смесват в тенджерата на любовта. Изключителен за мен!

Линда Александрийска: Ето и моите пет цента – „ Любовта е опиум “ / " Love and other drugs " май беше оригиналът/ - хубава история, красиви и доста положителни артисти и незахаросан край. За книга одобрявам „ Последна Любов “ на Уилям Уортън, скоро я прочетох... И това е най-красивата любовна история, която в миналото съм чела...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР