Ден преди крайния срок за внасяне на кандидатури за нов

...
Ден преди крайния срок за внасяне на кандидатури за нов
Коментари Харесай

Управляващите предлагат Цацаров за нов шеф на КПКОНПИ

Ден преди крайния период за внасяне на кандидатури за нов началник на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), ръководещата коалиция предложи за поста основният прокурор с изтичащ мандат Сотир Цацаров. Това се разбра от брифинг на ГЕРБ, " Обединени партиоти " и " Атака " в Народното събрание.

Преди това да бъде обявено, Цацаров се появи в Народното събрание, с цел да се срещне с ГЕРБ. Поводът за това не бе разгласен авансово. За разновидността Сотир Цацаров да стане началник на антикорупционната комисия се приказва от пролетта, когато започнаха проблемите с имуществото на тогавашния началник Пламен Георгиев. Вече някогашният началник на КПКОНПИ първо излезе в дълъг отпуск след апела на премиера, а при започване на август подаде оставка, с цел да бъде назначен за консул във Валенсия.

Самата процедура за избор на нов началник на антикорупционната комисия също беше забавена, а това беше различен мотив депутати импровизирано да стартират да разясняват, че е допустимо поста да се готви за Цацаров.. По закон при предварително преустановяване на мандата на член на комисията, нов подобен се избира в период до 2 месеца и той би трябвало да довърши стартирания мандат. От оставката на Георгиев този период изтече на 30 септември, а процедурата за нов началник бе открита едвам на 6 ноември.

Другите позиции, за които Цацаров е спряган, са дипломат в Турция и началник на правосъдния инспекторат. Двата разновидността обаче са отпаднали по разнообразни аргументи.

Засега има единствено един публично повдигнат претендент за КПКОНПИ. Това е Симеон Найденов, който е препоръчан от " Воля " на аптекарско-петролния необут Веселин Марешки и сега е народен представител от същата партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР