Ден преди крайния срок спорът между НЗОК и Българския фармацевтичен

...
Ден преди крайния срок спорът между НЗОК и Българския фармацевтичен
Коментари Харесай

Спорът за лекарствата по НЗОК остана нерешен

Ден преди крайния период разногласието сред НЗОК и Българския фармацевтичен съюз за отпущането на медикаменти остана без решение.
Фармацевтите не са съгласни с настояването за удължение на настоящите правила до края на май. От Здравната каса не одобряват предлагането на съюза удължаването да е единствено до края на април. Ако до през днешния ден не бъде подписан нов контракт или анекс към настоящия, от 1 април пациентите ще заплащат напълно медикаментите си, поемани досега от НЗОК.
Председателят на фармацевтичния съюз Димитър Маринов удостовери решението на съсловието от предходния ден и съобщи, че чака разговор с касата, а не замяна на писма.
" Настояваме това, за което се бяхме разбрали и бяхме договорили, преди доктор Пенкова да обърне договарянията с главата надолу ", разяснява Маринов.
От съюза показаха, че няма да правят отстъпка от запазването на опцията пациентът да получи единствено част от медикаментите в рецептата и от препоръчаните механизми за надзор върху изписването и отпущането на терапия по Здравна каса. Председателят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров напомни, че лекуването се разисква в лекарския кабинет и там човек може да се съгласи или да откаже.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР