Ден преди да дойде в София, Ангела Меркел е в

...
Ден преди да дойде в София, Ангела Меркел е в
Коментари Харесай

Меркел и Макрон договарят реформа в Еврозоната

Ден преди да пристигна в София, Ангела Меркел е в Париж. Канцлерката на Германия договаря с президента Еманюел Макрон промяна в Еврозоната, преди да посети България по публична покана на Бойко Борисов.

Ангела Меркел разиска с Еманюел Макрон тематики, по които Франция и Германия не могат да реализират единодушие. Една от тях е дали Еврозоната да има собствен бюджет от стотици милиарди евро.

Извън разногласията, Меркел желае и да показва поддръжка за Макрон, който пристигна на власт с заричане за цялостна промяна на Европейския съюз и разгласи, че разчита Германия да му помогне.

Френски министър идва в България

Меркел и Макрон дадоха обещание, че до март месец ще покажат проект за промяна на Еврозоната. Той планува амбициозни хрумвания като унифициране на данъчните системи на страните в Еврозоната и нов обединен банков контрол, отвън настоящия, осъществяван от Европейската централна банка.

Но визитата има за цел и да показва единение сред Германия и Франция, които желаят да покажат, че излизането на Англия от Съюза няма да го отслаби.

Продължение на тематиката за Еврозоната ще бъдат диалозите на Меркел и с Бойко Борисов. Интересно е дали тя ще даде знак, че утвърждава концепцията България да влезе в т.нар „ чакалня” за общата валута.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР