Ден преди 106-ия рожден ден Андрей Аспарухов, син на легендата

...
Ден преди 106-ия рожден ден Андрей Аспарухов, син на легендата
Коментари Харесай

Синът на Гунди: Левски е идея

Ден преди 106-ия рожден ден Андрей Аспарухов, наследник на легендата на Левски и българския футбол Георги Аспарухов - Гунди написа във фейсбук своя отговор на въпроса какво е " Левски " за мен?. Публикуваме и цялостния текст:

" Отговорът се оказа не толкоз елементарен. Все отново от всичките изречения се открои една -
“Левски ” е концепция!
Наистина, какъв брой просто казано - Идея....
Думите са на Рихард Езра, един от многото интелектуалци, видяли в “Левски ” освен това от клуб.
През тези 106 години никой не се интересуваше, дали името е заменено, или триумфите не са предстоящите. Победите и загубите са мерило за елементарните тимове. Нашият не е елементарен, тъй като е кръстен на “Апостола ”, и това някакси задължава. Нашата аудитория през годините е посочила, че да гледаш мач на “Левски ” е привилегия, и даже да падаш с 6:1 на Герена, да имаш сили да извикаш “Ама Патрата какъв им го заби ”!
У нас няма други тимове, основани в градинка, от въодушевени момчета, които да имат фенове във всяко кътче на България! Това е признанието, което в следващите сложни времена би трябвало да помним и да пазим!
Признание, за което са съдействали плеяди от гении със сини фланелки.
Най-трудно се оказва сегашното. Разединени и несигурни, само че въпреки всичко с общата обич - “Левски ”!
Надявам, в навечерието на годишнината, всеки да отдели минута, и да си зададе същият въпрос: Какво е “Левски ” за мен?Отговорът ще ни помогне да намерим правилния път, и да излезем от тези тежки времена. Всъщност по този начин, както го вършим 106 години....

Честит празник!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР