Ден на траур ще бъде обявен утре в Бургас в

...
Ден на траур ще бъде обявен утре в Бургас в
Коментари Харесай

Ден на траур ще бъде обявен в Бургас в памет на загиналите полицаи

Ден на печал ще бъде разгласен на следващия ден в Бургас в памет на починалите при тежък пътен случай тази заран двама полицейски чиновници. Това сподели пред публицисти кметът на града Димитър Николов, който посети мястото на случая.

Той изрече съболезнования на фамилиите, околните и сътрудниците на починалите чиновници на реда. " В моите очи те са герои ", сподели кметът Димитър Николов.



" Изказвам своите дълбоки съболезнования на фамилиите, околните, приятелите и сътрудниците на бургаските служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев, които изгубиха живота си при осъществяване на служебния си дълг. Трудно се намират думи при такава покруса и тежка загуба ", написа кметът на страницата си във Фейсбук.

На мястото на случая в Бургас дойде и служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

" Загубихме две български момчета, съболезнования на околните. Днес по този начин наречените каналджии оповестиха война на българската страна и страната ще отговори с цялата си мощност. Ще създадем всичко допустимо да не се повтаря този случай ", сподели той.

" Предприели сме доста дейности за решаването на този проблем. Ще включим и министерството на защитата ", съобщи още Демерджиев.

Рано тази заран в морския град двама служители на реда починаха, откакто автомобилът им катастрофира в опит да спрат рейс, пренасящ незаконни мигранти.

Инцидентът стана към 05.00 ч. на кръговото кръстовище " Трапезица ".

Шофьорът на рейса не се е подчинил на подаден сигнал със стоп палка от чиновници на реда. Полицейският патрул направил опит да препречи пътя на водача на рейса.

Автобусът с турска регистрация возел 48 мигранти - най-вече млади мъже, само че измежду тях е имало също дами и деца.

Самоличността на едно от лицата от рейса се открива, сподели административният началник на Окръжната прокуратура в Бургас – прокурор Георги Чинев. Той изрече съболезнования на околните на починалите служители на реда. 

От мигрантите няма потърпевши и няма настанени в болница. Това съобщи пред публицисти служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

" В Министерството на здравеопазването следим обстановката и сме създали цялостна организация. Моите съболезнования на околните на починалите служители на реда ", сподели министърът. 

Мигрантите са били превозени с рейс от мястото на случая.  

Следствието в Бургас поема следствието, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Тя уточни, че стартира огледа на мястото на случая и формиране на досъдебно произвеждане, като първоначално то ще се води за причиняване на тежката злополука.

Не е изключено да бъдат повдигнати обвинявания за това, че водачът не се е подчинил на полицейските сигнали, както и в случай че се потвърди, че мигрантите в рейса са нелегално минали границата.

По мотив информацията, че рейсът е с подправени нидерландски номера, Милева сподели, че ще би трябвало да бъде направена информация по какъв начин е записано транспортното средство в разнообразни масиви.

Шофьорът ще бъде арестуван за 24 часа, а мигрантите ще бъдат разпитани пред арбитър с преводач.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР