Ден на траур е обявен във врачанското училище „Христо Ботев“.

...
Ден на траур е обявен във врачанското училище „Христо Ботев“.
Коментари Харесай

Ден на траур в СУ„Христо Ботев“ във Враца, ето кое е починалото дете

Ден на печал е разгласен във врачанското учебно заведение „ Христо Ботев “. Вторник ще е неучебен ден за съучениците на умрялото през вчерашния ден 12-годишно момиче. Внезапната гибел на детето, издъхнало в класната стая, потресе обществото.
Около 9 часа, сред първия и втория образователен час, ученичката от 7-ми клас Нели Тихомирова е колабирала. Преди това тя ходила да си купи закуска. Щом влезнала в класната стая Нели си съблякла якето, оставила си чантата и седнала на стол до катедрата. В този миг паднала по очи на катедрата, а след това и на пода. Било тъкмо 9 часа, четири минути и 47 секунди. Фелдшерката на школото била извикана незабавно и дамата безусловно дотичала в класната стая. По думите й Нели нямала нито пулс, нито дишане, само че дамата почнала да прави на детето изкуствено дишане.
В 9 часа и 7 минути е подаден сигнал на тел. 112. Спешните медици се отзовали след 7 минути. Лекарите открили, че ученичката е доста бледа и няма пулс. Те почнали реанимация мигновено, която траяла към час. Междувременно дошъл и втори екип медици с двама кардиолози, които се присъединили в битката за живота на детето. Но напъните им били напразни.
В 10 часа и 10 минути била установена гибелта на 12-годишната Нели. Всичко това е записано от камерите за видеонаблюдение в школото.
След гибелта на детето е подаден сигнал в полицията. В учебното заведение са пристигнали криминалисти, които са почнали следствие. Униформените работят по всички вероятни версии. Проведени са разпити на съучениците на умрялото момиче, на педагози и на помощния личен състав. Иззети са и записите от камерите.
Веднага са били извикани и околните на детето. В учебното заведение пристигнали родителите и баба му. Те били безапелационни, че Нели не е имала никакви съществени болести.
Директорът на гимназията Виктор Кръстев твърди, че Нели е водила доста здравословен метод на живот. Никога не си е купувала закуски, а си е носила храна от къщи. Шефът на школото също по този начин е безапелационен, че умрялото дете не се е докосвало до енергийни питиета и дрога. По думите му Нели била доста спокойна и възпитана.
Около обяд от школото изпратиха изключително известие до медиите, в което се удостоверява, че има смъртен случай с ученичката от 7-ми клас Н.Т.М.
„ Взети са навреме всички нужни ограничения от наша страна. Уведомени са институциите, организират се диалози от експерти. Психолози работят с учениците “, се споделя в известието от управлението на учебното заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР