Ден на траур беше обявен в община Бяла, откъдето е

...
Ден на траур беше обявен в община Бяла, откъдето е
Коментари Харесай

С ден на траур и издигане на параклис почитат загиналите пилоти

Ден на печал беше разгласен в община Бяла, откъдето е родом починалият при злополуката с хеликоптера Ми-17 капитан Пламен Пантилеев. Майка му и брат му упорствали към този момент да се пенсионира, само че той не желаел да се раздели с летенето.

" Той сподели – Аз си обичам специалността и не мога, това си е моята фантазия. Работеше единствено за любовта към професията”, показа брат му Венцислав Пантилеев. " Син, превъзходен наследник, превъзходен, имаме кравеферма и за тук се грижеше, и за нас се грижеше, идваше си, в неделя си отпътува и ето, в понеделник почина”, сподели майка му Янка Пантилеева. Загиналият капитан Стоян Неделчев е от ямболското село Гранитово. Хората там го познават като добър и земен човек. Снимка: Министерство на защитата " И на мравката път правеше, толкоз добър, едно момче, което потегли от село и стана един от най-големите водачи на България ", съобщи кметът на с. Гранитово Христо Гечев. Оценките на капитан Неделчев в учебния дневник в Гранитово са единствено отлични. В памет на починалия водач в Гранитово ще бъде повдигнат параклис. Бившият пълководец на авиобазата дефинира починалите като експерти и виновни летци.
Загиналите в Ми-17 – водачи с десетилетия опит Пламен Пантилеев и Стоян Неделчев оставят по две деца без татко
„ Действително този нальот за тяхната работа, съгласно мен, е извънредно непълен, изключително за тази година ", съобщи някогашният пълководец на авиобаза " Крумово " ген.-майор Златко Златев.

Според него добре готови са и техниците, които не биха позволили нередовен вертолет.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР