Ден на отворените врати ще има на 1 юли (събота)

...
Ден на отворените врати ще има на 1 юли (събота)
Коментари Харесай

На 1 юли можете да се запознаете с работата на атомната централа в Козлодуй

Ден на отворените порти ще има на 1 юли (събота) в АЕЦ "Козлодуй ". Посещението на двата хилядамегаватови енергийни блока на централата обаче ще се прави единствено след авансово записване, оповестиха от пресцентъра на атомната централа.

Предварителните записвания не престават до 29 юни на телефони: 097372830 - за визити на Пети блок, и 097374016 - за визити на Шести блок. Телефоните са отворени от 13,30 до 15,30 часа. Гостите ще посещават двата блока на групи по 20 индивида, като часовете на влизане в АЕЦ са от 9:00 до 15:00 часа през половин час.

Посещенията стартират от Информационния център на АЕЦ "Козлодуй ", намиращ се на площадката на атомната централа.

В програмата за деня е включено разглеждане на командна и машинна зала на хилядамегаватовите Пети или Шести блок, като групите ще бъдат водени от специалисти от АЕЦ. Предвидени са още демонстрации на работа с противопожарна техника и наблюдаване на измервания с мобилната лаборатория за мониторинг на околната среда. Посетителите би трябвало да се запишат един час преди часа за посещаване, за който са се записали авансово. Регистрацията ще става с документ за идентичност в Информационния център на АЕЦ.

Децата до 16-годишна възраст би трябвало да са с пълновръстен компаньон. Посрещането и регистрацията стартират в 8:00 часа на 1 юли. За постигане до Информационния център е обезпечен безвъзмезден автобусен превоз от спирка "Бриз " в Козлодуй, който ще се движи от 8:00 до 14:00 часа на всеки кръговиден час.

За пристигналите с персонални коли също е обезпечен превоз от контролно-пропускателния пункт на АЕЦ от страна на град Козлодуй, се прецизира в известието.

Телефони за спомагателна информация: 097372100 и 097372768.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР