Ден на лекарски протести срещу агресията. По-малко от седмица след

...
Ден на лекарски протести срещу агресията. По-малко от седмица след
Коментари Харесай

Ден на лекарски протести срещу агресията

Ден на лекарски митинги против експанзията. По-малко от седмица откакто татко на новородено преби лекарка, тъй като отказала да му даде плацентата, стотици медици в столицата ще излязат пред лечебните заведения, с цел да кажат „ Не на насилието! ” Проявата е планувана за 13 часа, а поръчка да се включат в недоволството все още са дали десетки лечебни заведения. Сред тях са „ Пирогов, ” „ Александровска, ” „ Царица Йоанна – ИСУЛ ”, Националната кардиологична болница, „ Св. Иван Рилски, ” „ Сити Клиник, ” „ Майчин дом ”, ”Шейново, ” в която се случи случаят, както и „ Токуда ”. Към символичната демонстрация ще се причислят още и многопрофилните лечебни заведения – Първа, Втора и Пета градска, Белодробната болница, а също и 6-и и 28-и ДКЦ. Протестът, иницииран от Българския лекарски съюз, ще бъде безмълвен и ще продължи половин час.

Директори са ощетявали лечебни заведения с хиляди левове за скъпи медикаменти

Протестните прояви ще бъдат самостоятелни, по решение на всяко едно лечебно заведение, осведоми Дарик ръководителят на Българският лекарски съюз доктор Венцислав Грозев. От ранни зори обаче всички хора, ангажирани в системата на опазването на здравето, ще носят лентички с текст „ Не на насилието! ”:

" Идеята е веднъж вечно да спрем с експанзията към хората, облечени в бяло. Хората, облечени в бяло работят за нашия живот или би трябвало да се обърна към всички останали - за вашия живот. Пазете техния. Не нарушавайте с вашите дейности изконна полезност. Доверието сред лекари и пациент. Защото във всеки един момент лекари, акушерки, сестри, зъболекари... Те се грижат за нашето здраве и за вашия живот. Пазете ги, тъй като те са скъпи. ", добави доктор Грозев.

Родители и лекари чакат заслужена присъда за нападателя на доктор Гагова

Призивът в 13 часа лекарите да излязат за половин час пред заведенията, в които работят, е на Столичната лекарска гилдия. Заместник-председателят й доктор Александър Заимов акцентира, че за лекарите е значимо да бъдат подкрепени от своите пациенти.

" Решихме да призовем сътрудниците в 13.00 часа да излязат пред своите здравни заведения, лечебни заведения и ДКЦ-та за половин час. Не имам вяра, че това ще повлияе изключително на създалата се обстановка, само че най-малко ще бъде някаква реакция за това, което се случва. За нас е доста значимо, в случай че жителите ни поддържат. ", изясни доктор Заимов.

Борисов: Не знам по какъв начин да защитим медиците от простащината

Ден откакто лекарите от столичната болница „ Шейново ” излязоха на митинг против експанзията над техния сътрудник доктор Албена Гагова, те бяха подкрепени и от редица жители.

" Разбрахме за случилото се и останахме потресени и просто непринудено взехме решение да създадем една група във Facebook в поддръжка на доктор Гагова. Да заявим гражданска позиция за това, което се случва, освен с нея, само че и с всички медицински лица - лекари, сестри, лаборанти. Всичко това принуждение, което се случва против тях е неприемливо за нашето общество. "

Запитан за най-хубавите ограничения против експанзията, здравният министър проф. Николай Петров посочи достойното възнаграждение и заслуженото самопризнание. Като най-онеправдани в системата министърът уточни медицинските сестри. Освен, че са ощетени откъм възнаграждение, по думите му, те са смачкани от работа въпреки това, а от трета – обругани от началниците и пациентите.
  По тематиката " Воля " упорства за ограничения за преустановяване на насилието над лекари Русенски лекари стачкуваха против насилието Лекари от " Шейново ": Насилието е безумие
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР