Ден на емоции за стотици хиляди ученици в Англия, докато научават окончателните резултати от училище

...
За стотици хиляди ученици от последна година в гимназията в
Коментари Харесай

За стотици хиляди ученици от последна година в гимназията в Англия, четвъртък беше ден на силна емоция, когато научиха как са се справили на изпитите, които до голяма степен ще определят какво ще правят през следващите години

От PAN PYLAS Associated Press, 17 август 2023 г., 10:08 ч. Коронавирусни блокирания, дистанционно обучение и носене на маски.< /p>

„Беше малко трудно, но учителите бяха толкова добри тук и ни помогнаха да преминем през всичко доста гладко“, каза Мей Дринкел, 18 , от Съфолк в източна Англия, която е получила оценките, от които се нуждае, за да учи физиотерапия в Университета на Източна Англия в близкия Норич.

Както винаги се случва, не всички получиха оценките, на които са се надявали в двугодишните си курсове на A-level, обикновено три или четири.

Но тази година може би повече бяха разочарованите от обикновено, особено в Англия, където британското правителство се опита да върне резултатите към нормалните след три години свързана с пандемията инфлация на оценките. През 2020 г. и 2021 г. резултатите в Обединеното кралство се основаваха на оценки на учители вместо на изпити, което доведе до значително по-високи оценки от обикновено. Въпреки че изпитите бяха възобновени миналата година, резултатите бяха подобни на тези от предходните две години.

В резултат на усилията в Англия да се върне към оценяването преди пандемията, делът на записите с най-високи оценки е намалял спрямо миналата година. Другите съставни нации на Обединеното кралство — Шотландия, Уелс и Северна Ирландия — не възприемат толкова бързо връщане към нормалността.

Според Съвместния съвет за квалификации, 26.5 % от резултатите в Англия са първите два A класа, което е спад от 9,4 процентни пункта спрямо миналата година. Това все още е по-високо, отколкото през 2019 г., последната година, в която се полагаха изпити преди пандемията, когато 25,2% получиха най-високи оценки.

Много студенти изразиха загриженост, че те са били третирани несправедливо от промените в класирането, но министърът на образованието Джилиан Кийгън настоя, че служителите по приема в университетите са напълно наясно с разликите между групите от последните години. Тя отбеляза, че 79% от студентите са избрали първия си университет.

„Има толкова много повече възможности за младите хора и аз просто искам да ги поздравя, те са фантастични“, каза тя в академията на Лондонското сити в северен Лондон. „Браво и се наслаждавайте на следващия път.“

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР