Ден на авиацията и Космоса в Руския културно-информационен център в

...
Ден на авиацията и Космоса в Руския културно-информационен център в
Коментари Харесай

Ден на авиацията в София: Полети със самолет във виртуална реалност

Ден на авиацията и Космоса в Руския културно-информационен център в София тази събота ще зарадва дребни и огромни. Програмата стартира от 13.00 ч. и ще завърши в 22.00 ч.

Ще бъде показан полет със аероплан във виртуална действителност от водача Николай Калайджиев. Той е претендент за връх на Гинес за полет с най-голямо негативно претоварване със аероплан. Срещите с него и демонстрациите, благодарение на специфични VR очила, ще се организират с начало 15 минути преди всеки кръговиден час от 14.00 ч. до 20.00 ч.

Младият водач ще организира и авиобеседа с филми и презентация за българската авиация. Калайджиев ще опише и случки от небесните си завършения, за върховете, към които се стреми и за които се готви.

Посетителите ще могат да видят в огромната зала на центъра научно-популярните филми „ Великата празнота в съзвездието Воловар “ и „ Космос “. Забавни ще бъдат за тях и опитите по физика, биология, роботика и 3D принтиране. Те ще покажат на любознателните високотемпературна плазмена установка, полет с смален ракетен мотор през залата и други изненади в научното шоу.

Участниците ще имат разполагаем и първия български Авиосимулатор „ Фотоника “, с който ще могат да полетят сред дубайските небостъргачи и сред планините на Кавказ на самолетите СУ-33, СУ-25, МиГ-29 и Р-51.

Вечерта най-пристрастените към Космоса ще следят от двата професионални телескопа Луната, Марс, звездния куп Плеяди и други звезди. Наблюдаваните галактически тела те ще имат опция да снимат на персоналните си мобилни телефони.

Входът е 7 лева, а уредниците на събитието ще дарят средствата за построяването на първия в София планетариум, чийто план е към този момент подготвен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР