Ден 32 от Коледните пости. По време на постите, когато

...
Ден 32 от Коледните пости. По време на постите, когато
Коментари Харесай

Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 32

Ден 32 от Коледните пости. По време на постите, когато човек не е привикнал с този метод на хранене, евентуално едно от изчезналите неща са някои класики от детските ни мемоари, в които, в общия случай, има или месо, или яйца, или мляко. В мусака - и трите.

Затова взех решение да изненадам моето момче с веган мусака.


За заливката използвах пълзнозърнесто брашно с ръж, много подправки и хранителна квас, която има лек мирис на млечен артикул. Това е повода да наподобява по-тъмна, обаче се получи доста вкусна коричка, а за човек, който до преди 10 години не ядеше заливката на мусаката, дори чудесна!

Днес, както ви загатнах, ще правя оценка вкусна храна (и евентуално непостна) дружно с Шеф Крис Жишк (ИКИ), Шеф Станислав Кубарев (Санкт Петербург, Русия), Шеф Петър Йоргов (БАКК, Грифид Хотели) в кулинарното съревнование на Институт по кулинарни изкуства към Висше учебно заведение по мениджмънт. Затова нямам време да спиша рецептата за мусаката, само че ще го направя на следващия ден.

За офиса на моето момче за ден 32 съм подготвила:

Сандвич с печен пипер, салата айсберг и маринована краставичка.


Печеният пипер е един от обичаните ми артикули още от детството. Богатият ми усет е съвършен и задава друго равнище във всяка салата, ядене, чорба и в тази ситуация - в сандвич. Чудесен източник на витамин А, който е значим за очите, B6, фолиева киселина. Сладкият зарзават форсира метаболизма. По принцип, в пипера има много витамин C, само че последвалата обработка го понижава. Съдържа и витамин Р, който укрепва кръвоносните съдове.

Заедно с маринованата краставичка (основно поради печенето, при което имаме изгаряне с опушване) не са най-здравословните храни, само че всичко е в салдото. У дома не пресилвам с такива храни.

+ Круша

Сам си е избрал този плод през вчерашния ден. Крушата може да ни зареди с жизнеспособност и положително въодушевление през целия ден, с помощта на етеричните масла в нея, които борят напрежението и нервните разстройства. Тя е отлична композиция от целулоза, пектин, бактерицидни субстанции и ферменти и това я прави незаместим " чистач " на храносмилателната система. В нея се съдържа и още един значим детайл - арбутин, който може да предотврати разнообразни болести на бъбреците и пикочния мехур, има антимикробно деяние.

Надявам се да ви е потребно и да ви въодушеви за вашите менюта за Коледни пости.
Ще се веселя да споделите този пост, с цел да доближи до повече хора.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР