Ден 16 на войната в Украйна - Руските сили напредват

...
Ден 16 на войната в Украйна - Руските сили напредват
Коментари Харесай

Ден 16 на войната в Украйна: Руските сили напредват към Киев


Ден 16 на войната в Украйна - Руските сили напредват към Киев. Те са се доближили с 5 км по-близо до Киев през последните 24 часа, съобщи върховен представител на Пентагона и се преразпределят в околните региони, демонстрират сателитни фотоси.
Снимка: bTV

Взривове в още украински градове. Местни медии оповестяват за детонации в Луцк на северозапад, както и в Днипро - вътрешен град, ситуиран на река Днепър и съществена цитадела в централната част на Източна Украйна.
Снимка: bTV

Нови удари в Украйна. Висшият институт по физика и технологии в Харков, където има пробен нуклеарен реактор, е бил бомбардиран от съветски сили, настояват украинските управляващи. Не се оповестява за потърпевши или починали. Украинският президент отхвърли изказванията на Русия, че Украйна създава химически оръжия.

" Твърди се, че приготвяме химическа офанзива. Това в действителност ме тормози, тъй като неведнъж сме били уверени: в случай че желаете да знаете проектите на Русия, вижте в какво Русия упреква другите. Какви са тези изказвания за подготовка на химически офанзиви? Решихте да извършите " дехимизация " на Украйна? Използване на амоняк? Използване на фосфор? Какво друго сте ни подготвили? ", съобщи Зеленски.
Снимка: bTV

Международната организация за атомна сила заяви, че Украйна е изгубила всякаква връзка с атомната електроцентрала в Чернобил. Агенцията възнамерява да инспектира украински нуклеарни обекти.

Червеният кръст предизвести, че запасите от храна и вода в обсадения Мариупол се изчерпват. Хората топят сняг, който е навалял в последните дни, описа заместник-кмета на Мариупол.
Снимка: bTV

„ -8°C е, няма отопление, къщите са разрушени, няма газ, тъй като е спрян, не може да се пали огън на открито поради страха от въздушни удари. В града има храна единствено за няколко дни. 360 000 поданици безусловно са взети за заложници. Това е първият път с такава филантропична рецесия в Европа през 21. Век “, съобщи Петро Андрущенко.

В Киев локалните управляващи оповестиха, че половината от популацията на столицата към този момент е избягало от войната.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР