Демонтираните бронзови фигури от монумента Паметник на съветската армия (известен

...
Демонтираните бронзови фигури от монумента Паметник на съветската армия (известен
Коментари Харесай

Транспортират фигурите от МОЧА за реставрация

Демонтираните бронзови фигури от монумента " Паметник на руската войска " (известен и като МОЧА - Монумент на окупационната Червена войска ) се транспортират през днешния ден до площадката за предпазване. Паралелно стартира и изработването на техническа спецификация за плануваната реституция на фигурите . Това оповестяват от пресцентъра на Областна администрация на София. 

Действията са в осъществяване на уговорката да  се опазва държавното имущество с грижата на добър собственик.

След две разпоредби на Административния съд - София-град регионалният шеф  на 19 декември. Самите разпоредби са обжалвани в период.

На площадката за предпазване е подписан контракт с Общинската охранителна компания. Техническата спецификация за плануваната реституция ще извърши " Марковстудио " ООД, съгласно контракт от 22 декември 2023 година
 Областният шеф апелира правосъдното решение за МОЧА
Областният шеф апелира правосъдното решение за МОЧА

Това разгласи министър председателят Николай Денков

Областната администрация на София ще родължава да осведоми обществеността за всички действия, се споделя още в известието.

Припомняме, че регионалният шеф на София апелира правосъдното решение за Паметника. Това разгласи министър председателят Николай Денков. Аргументите са ясни, акцентира той.

за реституция на МОЧА. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР