Демонтирането на паметници, свързани със СССР, зачести след руската инвазия

...
Демонтирането на паметници, свързани със СССР, зачести след руската инвазия
Коментари Харесай

Финландия премахна последния паметник на Ленин на своя територия

Демонтирането на монументи, свързани със Съюз на съветските социалистически републики, зачести след съветската инвазия в Украйна

Финландия отстрани през днешния ден последния монумент на Ленин на своя територия, съобщи Франс прес, представена от. 

Десетки хора пристигнаха, с цел да гледат демонтирането на монумента в югозападния финландски град Котка, като някои от тях означиха събитието с шампанско. Един човек, седнал на скамейка, изрази недоволството си от демонтирането на монумента, като държеше в ръце знамето на Съюз на съветските социалистически републики. " Премахването на паметника на основателя на един от най-бруталните режими в света, на руския комунизъм, е нещо ужасно ", съобщи пред медиите 77-годишният Мати Лейконен.

Паметникът на Ленин в замислена поза, " бе станал скъп за някои хора, или най-малко нещо всекидневно ". Мнозина обаче желаеха той да бъде отстранен, " защото отразява един интервал на репресии във финландската история ", съобщи Марку Ханонен, представител на общинските управляващи в Котка.

Финландия, която претърпява два кървави спора със Съветския съюз по време на Втората международна война, приема насилствен неутралитет по времето на Студената война в подмяна на това силите на Москва да не нахлуват още веднъж на нейна територия. Демонтирането на монументи в страната, свързани със Съюз на съветските социалистически републики, зачести след съветската инвазия в Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР